2024-04-16 08:09

Familia Regală, MESAJ EMOȚIONANT la dispariția lui Mihai Șora

 |  18:21
Familia Regală, MESAJ EMOȚIONANT la dispariția lui Mihai Șora

Familia Regală a României a transmis un mesaj emoționant la dispariția lui Mihai Șora, la vârsta de 106 ani, pe care-l consideră că a fost unul dintre "reperele intelectuale şi civice" ale României ultimelor decenii.

"Familia Regală a României a aflat cu tristeţe vestea trecerii la cele veşnice a eseistului şi filosofului Mihai Şora. Membru de onoare al Academiei Române, profesorul Mihai Şora a fost unul dintre reperele intelectuale şi civice ale României ultimelor decenii. În anul 2011, Mihai Şora a fost distins cu Decoraţia regală Nihil Sine Deo de către Regele Mihai I. Majestatea Sa Custodele Coroanei adresează condoleanţe şi transmite întreaga compasiune familiei şi prietenilor marelui dispărut! Dumnezeu să-l odihnească în pace", a transmis Familia Regală a României într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

Dupa moartea Regelui Mihai, filosoful Mihai Șora spunea că acesta va rămâne mereu în sufletul său şi îl va conduce pe ultimul drum cu întristare şi suspine. „Pentru mine regele şi tot şirul de regi de la Carol I înseamnă România modernă şi ulterior prin strădania şi acestei dinastii, România Mare. România Mare şi cu dinastia au făcut corp comun. Când spun Regele Mihai, simt o fiinţă vie şi caldă alături de mine. La care am ţinut şi care a lăsat în inma mea regrete. Regretul de a nu mai fi printre noi. Pot să mă mândresc cu prietenia pe care mi-a aratat-o. Prietenia Majestăţii Sale Regelui Mihai. O mare pierdere pentru România, da. Socotesc că a fost o mare pierdere. A pierit un om, un om întreg care trebuie scris cu majusculă! Un român, un patriot! Regele Mihai a fost român, român din clipa în care s-a născut, până în clipa în care... s-a dus dintre noi”, declara Mihai Șora, la câteva zile de la moartea Regelui Mihai, la 5 decembrie 2017, la Aubonne, Elveția.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-26

In legatura cu acest articol...

A murit Mihai Șora. Cunoscutul filosof și eseist avea 106 ani!




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE