2020-11-29 09:32

EXCLUSIV. Mariana Miclăuș își depune mandatul de director general al Metrorex

 |  14:14
EXCLUSIV. Mariana Miclăuș își depune mandatul de director general al Metrorex

Cei cinci membri ai Consiliului de Administrație al Metrorex vor trebui să numească, joi, în jurul orelor 15.00, un nou director general interimar la conducerea societății.

Astfel, potrivit informațiilor noastre, actualul director general Mariana Miclăuș își va depune mandatul cu care a fost împuternicită de către ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.

 

Bode și declarațiile despre promitaci

Trebuie precizat că, pe 22 ianuarie 2020, ministrul Transportuilor  declara că „eu am în fiecare săptămână şedinţă de comandament, pentru a discuta cu cei de la Metrorex, cu antreprenorii, pe cele trei contracte, astfel încât ceea ce ne-am asumat, iunie 2020, să poată fi realizat, şi anume să dăm în folosinţă Magistrala 5, extrem de importantă pentru bucureşteni. I-am cerut sub semnătură noului manager (al Metrorex - n.r.) doamnei Miclăuş, i-am zis: ‘Această semnătură e echivalentă cu demisia dumneavoastră, dacă nu se întâmplă’ (darea în folosinţă a M5 în iunie 2020 - n.r.). Eu sper să se întâmple”.

Dar, la sfârșitul lunii iunie 2020, tot Bode ne-a anunțat că metroul spre Drumul Taberei mai are de așteptat. „Vreau să îmi cer scuze public, în numele celor 17 miniștri și 8 directori generali, care au condus Ministerul Transporturilor și Metrorex, din 2011 până în prezent. Scuzele le adresez, evident, locuitorilor din Drumul Taberei și bineînțeles bucureștenilor, în general. La începutul mandatului am cunoscut o categorie de angajați ai Miisterului Transportului, Infrastructurii și Comunicațiilor, inclusiv din Metrorex, pe care am denumit-o generic promitaci. Termenul nu-l găsiți în DEX. Promit orice, își asumă orice, rezolvă orice. Când văd că se apropie termenele și văd că tot ce au promis nu se concretizează, aceștia se transformă în explitaci. Nici acest termen n-o să-l găsiți în DEX. Explică de ce nu s-a putut, cum au făcut tot ce a depins de ei și așa mai departe. Eu cred că a venit momentul ca aceste categorii să nu mai ocupe funcții de decizie în Ministerul Transporturilor”, a spus ministrul Bode.

Acum, practic, Lucian Bode va numi un al noulea director al Metrorex, care va avea sarcina să dea în funcțiune linia de metrou către Drumul Taberei. Dar, oare, noul director general va fi agreat de eternul lider sindical de la Metrou, Ioan Rădoi, adică nu îi va deranja afacerea de peste 20 de ani cu cei peste 5.000 mp de spații comerciale din stațiile de metrou?


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE