2022-07-02 08:02

EȘEC al negocierilor între Nicușor Dan și sindicatele STB. Se cere intervenția urgentă a Parchetului

 |  19:43
EȘEC al negocierilor între Nicușor Dan și sindicatele STB. Se cere intervenția urgentă a Parchetului

Eșec la negocierile dintre primarul Nicușor Dan și sindicaliștii de la STB care nu vor să iasă pe traseu. Primarul nu a stat cu noi la discuţii nici măcar un minut şi se vede clar că nu a intenţionat niciodată să medieze acest conflict, ci doar a vrut "să dea bine la presă", a declarat vineri, după discuţiile de la Primăria Capitalei, preşedintele Sindicatului Transportatorilor din Bucureşti, Vasile Petrariu.

"Concluzia discuţiilor e una singură. Domnul primar general a pozat la televizor că vrea să medieze o discuţie şi a pus condiţia că preşedintele sindicatului transportatorilor nu trebuie să participe la această discuţie. În condiţiile astea, e normal că colegii s-au ridicat de la masă şi au plecat. Domnul primar general nu a stat cu noi nici măcar un minut pentru că a considerat că această strategie, cu ghilimelele de rigoare, de a da bine la presă şi de a poza în persoană care mediază şi vrea să soluţioneze un conflict... Se vede foarte clar că nu a dorit acest lucru, n-a intenţionat niciodată să rezolve acest lucru. Noi am bănuit asta, ne-am aşteptat. Pentru noi nu este o surpriză, aşa că noi, din păcate, o să le transmitem salariaţilor care ne aşteaptă la unităţi curioşi să vadă poziţia primarului general şi lucrul ăsta nu face decât să escaladeze conflictul, pentru că aceste declaraţii şi poziţii belicoase care incită şi care instigă nu ajută cu nimic", a spus liderul de sindicat.

El a subliniat că, după o zi în care transportul public a fost blocat, credea că aceia care decid, indiferent la cel nivel, se gândesc foarte bine şi caută soluţii.

"Soluţiile erau legate de dialog, simplu, fără nicio problemă", a punctat Petrariu.

De cealaltă parte, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a solicitat Parchetului să urgenteze măsurile împotriva persoanelor care au organizat greva STB.

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMB, edilul a menţionat că a existat, vineri după amiază, "o încercare" de dialog între conducerea Societăţii de Transport Bucureşti şi sindicatul reprezentativ, dar a precizat că acesta din urmă nu prezintă "revendicările reale" enunţate anterior de către angajaţi, precum necesitatea pieselor de schimb, mentenanţa vehiculelor, confortul şoferilor şi vatmanilor la capăt de linii.

Totodată, primarul general a reiterat solicitarea adresată PSD de a anunţa dacă sprijină "o grevă ilegală" sau dacă se delimitează de liderul sindical Vasile Petrariu, care a obţinut un mandat de consilier municipal pe listele Partidului Social Democrat, transmite Agerpres


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE