2024-04-20 14:53

După 11 ani de procese, Bercea Mondialu și fiul său au fost CONDAMNAȚI la închisoare pentru omor

 |  21:14
După 11 ani de procese, Bercea Mondialu și fiul său au fost CONDAMNAȚI la închisoare pentru omor

Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondialu, precum și fiul său, Laurențiu Anghel, au fost condamnați la închisoare, miercuri, după ce în urmă cu 11 ani l-au înjunghiat pe un fost viceprimar al municipiului Slatina, Valeriu Matei, în urma unui conflict spontan apărut în legătură cu un teren.

Curtea de Apel Craiova a decis, miercuri, condamnarea definitivă a lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondialu, la 13 ani şi 272 de zile de închisoare pentru o tentativă la omor săvârşită în anul 2009 împotriva unui fost viceprimar al municipiului Slatina, Valeriu Matei, instanţa craioveană menţinând decizia instanţei de fond, pe parte penală - Tribunalul Olt - dată în urmă cu un an. În acelaşi dosar, Laurenţiu Anghel, fiul lui Sandu Anghel, a fost condamnat la 9 ani şi 6 luni de închisoare, relatează Agerpres.

În schimb, Curtea de Apel Craiova a decis să reducă cuantumul daunelor morale pe care inculpatul Anghel Sandu trebuie să le plătească către partea victima sa, Valeriu Matei, de la 40.000 la 10.000 de euro.

Bercea Mondialu și fiul său, care erau eliberați condiționat, se întorc, astfel, în închisoare.

Sandu Anghel a fost eliberat din penitenciar în luna februarie 2019, el executând o condamnare de 8 ani şi 9 luni pentru că şi-a înjunghiat un nepot, iar Laurenţiu Anghel a fost în detenţie pentru complicitate la tâlhărie.

„Polițiștii Serviciului de Investigatii Criminale - Compartimentul Urmăriri, în colaborare cu Poliția municipiului Drobeta Turnu-Severin, au identificat doi bărbați, de 53, respectiv 32 de ani, din Drăgănești, judetul Olt, și din municipiul Drobeta Turnu Severin, pe numele cărora erau emise mandate de executare a pedepsei cu închisoarea de 13 ani, respectiv 9 ani. Cei doi au fost condamnati de Tribunalul Olt, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la omor”, anunță un comunicat.

 

În acest dosar, Sandu Anghel şi fiul său, Laurenţiu, au fost trimişi în judecată în anul 2018 de procurorii Parchetului General, pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat. Fapta s-a produs pe 22 ianuarie 2009, în Slatina, unde fostul viceprimar al municipiului, Valeriu Matei, a fost lovit de Bercea cu un cuţit, pe fondul unui conflict spontan generat de neînţelegeri asupra unui teren. În acelaşi context, Valeriu Matei, precum şi un bărbat care îl însoţea au fost loviţi de Laurenţiu Anghel cu un autoturism.

În urma altercaţiei, ambele persoane au suferit leziuni traumatice care le-au pus viaţa în pericol, una dintre ele necesitând pentru vindecare 12 - 13 zile de îngrijiri medicale, iar cealaltă 80 - 90 de zile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE