2024-04-25 11:40

Dosarul accidentului ministrului Bode, CLASAT de justiție

 |  15:36
Dosarul accidentului ministrului Bode, CLASAT de justiție

Dosarul accidentului de circulaţie cu maşina în care se afla Lucian Bode a fost clasat, spun surse judiciare. Secţia Parchetelor Militare a clasat totodată şi dosarul pe numele şoferului SPP pentru că nu ar fi fost întrunite elementele constitutive ale unei infracţiuni, potrivit aceloraşi surse citate de TVR.

Pe 30 august 2020, maşina în care se afla Lucian Bode, pe atunci ministru al Transporturilor, condusă de un angajat SPP, a intrat pe contrasens şi s-a ciocnit cu un autoturism înmatriculat în Polonia.

Şoferul SPP şi o femeie poloneză au fost răniţi uşor. Pentru că au fost implicaţi cetăţeni străini, dosarul in rem al accidentului şi cel pe numele şoferului au fost înregistrate la Parchetul Militar Bucureşti.

Conform unor imagini filmate de un motociclist aflat în trafic, maşina în care se afla Bode, având semnalele acustice şi luminoase pornite, a intrat pe contrasens şi a depăşit o coloană de maşini, deşi drumul era marcat cu linie continuă. La scurt timp, maşina s-a ciocnit cu un alt autoturism care circula regulamentar din sens opus şi s-a oprit într-un gard.

Iniţial, dosarul a fost deschis de procurorii din Piteşti, care l-au trimis apoi la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, după care a fost preluat de Secţia Parchetelor Militare, din dispoziţia procurorului general Gabriela Scutea.

Procurorii militari s-au ocupat de acest caz deoarece şoferul care conducea maşina în care se afla ministrul Bode este angajat al Serviciului de Protecţie şi Pază.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE