2024-04-20 17:17

Doi jandarmi, CERCETAȚI după intervenția brutală asupra bărbatului din Pitești

 |  21:42
Doi jandarmi, CERCETAȚI după intervenția brutală asupra bărbatului din Pitești

Doi jandarmi de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Argeş sunt cercetaţi în cazul bărbatului ucis în intervenția lor brutală, dosarul fiind preluat de Parchetul Militar de pe Iângă Tribunalul Militar Bucureşti. Procurorii au reținut miercuri, un jandarm pentru 24 de ore.

Cei doi jardarmi au participat la intervenţie împreună cu cei doi poliţişti arestaţi preventiv în acest dosar.

"La data de 20.04.2021, la Parchetul Militar de pe Iângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost înregistrată cauza penală urmare declinării de competenţă dispuse de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunile de purtare abuzivă, prev. de art. 296 alin. 1 şi 2 C.pen. şi lovirile sau vătămările cauzatoare de moarte, prev. de art. 195 C.pen., presupus a fi săvârşite de către doi subofiţeri jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Basarab I" Argeş, în coautorat cu doi agenţi de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş — Poliţia Municipiului Piteşti", se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri seară, de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, potrivit News.ro. 

"În fapt, s-a reţinut că, la data de 16.04.2021, cei doi militari jandarmi, aflaşi în misiune de patrulare mixtă, împreună cu două echipaje de poliţie din cadrul I.P.J. Argeş — Poliţia Municipiului Piteşti, au intervenit la o terasă situată în incinta Autogării Sud Piteşti. La faţa locului, militarii jandarmi împreună cu cei doi agenţi de poliţie au acţionat asupra unei persoane de sex bărbătesc, au proiectat-o pe carosabil printr-o acţiune violentă, soldată cu decesul victimei. La acest moment în cauză, agenţii de poliţie care au acţionat în contextul mai sus menţionat se află în stare de arest preventiv. Cercetările continuă pentru elucidarea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză", scrie în comunicat.

Doi polițiști au fost reținuți în cazul bărbatului de 63 de ani din Pitești care a murit în urma unei intervenții brutale a poliției. Bărbatul a avut o moarte violentă, decesul său survenind din cauza asfixiei mecanice, după cum a declarat, duminică, medicul legist.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE