2024-04-19 11:19

DNA, percheziții la sediul Sindicatului Metrorex, precum și la domiciliul lui Ion Rădoi

 |  10:02
DNA, percheziții la sediul Sindicatului Metrorex, precum și la domiciliul lui Ion Rădoi

Procurorii anticorupție au descins miercuri dimineață la sediul Unitatea – Sindicatul Liber (USL) Metrou, în dosarul deschis după plângerea penală făcută în primăvară de Ministerul Transportorilor, în urma grevei sindicalilștilor. Percheziții se fac și la locuințele mai multor persoane, inclusiv la reședința din Sinaia a liderului de sindicat Ion Rădoi, potrivit unor surse judiciare.

UPDATE 9.30. Procurorii DNA au descins și la sediile a două primării, respectiv la Primăria sectorului 3 și, respectiv, la Primăria sectorului 5.

Anchetatorii ridică documente în contextul în care în stații de metrou din aceste două sectoare încă funcționează spații comerciale, deși procesul de demolare a lor a început în aprilie.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 - 2021.

În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române", a informat DNA.

DNA face percheziții la sediul USLM și la mai multe locații, inclusiv la reședința lui Ion Rădoi din Sinaia, potrivit unor surse judiciare.

Perchezițiile au loc în dosarul în care conducerea Ministerului Transporturilor a făcut plângere la DNA încă din primăvară, după ce sindicaliștii au oprit circulația metroului.

Faptele vizate în anchetă sunt de abuz în serviciu, trafic de influență, zădărnicirea combaterii bolilor. În ziua grevei, foarte mulți oameni au fost nevoiți să se înghesuie cu mijloace de transport în comun de suprafață pentru a ajunge la serviciu. De altfel, bucureștenii au fost atunci luați prin surprindere de greva de la metrou, care nu fusese anunțată în prealabil.

Alte acuzații sunt legate de modul în care erau închiriate spațiile comerciale la metrou și la contractele între Metrorex și USL Metrou.

După greva din martie, Cătălin Drulă a anunțat depunerea mai multor plângeri penale. Plângeri penale a făcut și actuala conducere a Metrorex.

Spațiile comerciale erau în spațiul Metrorex, dar erau închiriate către comercianți în principal de uniunea sindicală, care încasa 70% din veniturile din chirii, restul de 30% revenind Metrorex.

Înțelegerea comercială expirase în 2018, dar spațiile au continuat să fie închiriate chiar dacă Metrorex nu a vrut să mai prelungească acele contracte.

O parte din spații ar fi ajuns la apropiați ai liderului de sindicat Ion Rădoi, fiind investigată și direcționarea banilor către anumite persoane din sindicat.

Spațiile comerciale de la metrou au fost demolate cu scandal.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE