2021-07-28 17:45

DNA. Liviu Dragnea audiat în dosarul Referendumului

 |  19:11
DNA. Liviu Dragnea audiat în dosarul Referendumului

Vicepremierul Liviu Dragnea a fost audiat, luni seară, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în dosarul referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu.

Liviu Dragnea a declarat, la ieşire, că este nevinovat şi că el doar a organizat o campanie electorală. El a spus că nu ştie ce probe au magistraţii, dar că dosarul cuprinde foarte multe declaraţii, deoarece au fost audiaţi mulţi oameni.

În 6 septembrie 2012, Liviu Dragnea, care este şi vicepremier, a fost pus sub acuzare în dosarul privind referendumul de demitere a şefului statului, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, care să garanteze validarea acestuia, potrivit DNA. După ce procurorii au anunţat că îl cercetează pe Dragnea, preşedintele PSD, Victor Ponta, declara că el şi toţi membrii BPN şi Cex.N au semnat autodenunţuri la DNA pentru că au îndemnat oamenii să vină la vot la referendum.

Reţeaua

Procurorii DNA anunţau, potrivit Mediafax, că au început urmărirea penală faţă de 67 de persoane acuzate de fraude la referendumul din 2012, printre care 49 de preşedinţi şi membri ai unor secţii din Teleorman, Vrancea şi Gorj şi 18 observatori din partea unor ONG-uri, membri de partid, care l-ar fi ajutat pe Liviu Dragnea. Procurorii anticorupţie precizau că cele 67 de persoane ar fi luat parte la diferite activităţi legate de desfăşurarea referendumului din 29 iulie 2012.

Dintre aceste persoane, 49 au fost preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea şi Gorj, în sarcina cărora s-a reţinut infracţiunea de complicitate la falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale şi introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, prevăzută de art. 26 Cod penal raportat la art. 55, pct. 1 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului.

Denunţul lui Marian

În 16 iulie 2013, senatorul PP-DD Valer Marian fost membru PSD, a depus la DNA un denunţ la adresa vicepremierului Liviu Dragnea, acuzându-l de fraudarea referendumului din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, un document conţinând acuzaţiile fiind dat publicităţii anterior.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-07-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE