2024-04-18 17:08

DNA cere pedeapsă maximă pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu. Care sunt acuzațiile

 |  17:19
DNA cere pedeapsă maximă pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu. Care sunt acuzațiile

Procurorii cer pedeapsa maximă pentru Elena Udrea în dosarul în care este acuzată de corupție. Este vorba despre același dosar în care este judecată și Ioana Băsescu în care acuzațiile procurorilor se referă la finanțarea ilegală a campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale de acum 12 ani.

Procurorii de la Direcția Națională Anticorupție au citit în sala de judecată rechizitoriul și, mai mult decât atât, au cerut pedepsele pentru Elena Udrea și pentru Ioana Băsescu. Legea penală mai favorabilă ar fi legea veche și pedepse orientate spre maxim atât pentru Elena Udrea, cât și pentru Ioana Băsescu.

"A incercat să denatureze adevarul tot timpul și să arate că ea colaborează cu judecătorul cauzei. Nu și-a adus aminte sau nu o mai ajută memoria. Și starea emoțională a incercat s-o scoată în evidență. A arătat că nu înțelege ce se întâmplă cu ea. (...) Cerem pentru Elena Udrea, 3-12 ani limitele pedepsei. Dozarea pedepsei trebuie să fie corespunzătoare funcției pentru a atrage foloase necuvenite. Cerem maximul de pedeapsă", a spus procurorul

Pentru fiica fostului președinte Traian Băsescu, procurorii cer o pedeapsă între 1 și 15 ani de închisoare cu executare pentru infracțiuni de delapidare iar pentru Elena Udrea, o pedeapsă cuprinsă între 1 și 12 ani de închisoare cu executare pentru mai multe infracțiuni, 6 fapte, printre care și spălare de bani.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-26

In legatura cu acest articol...

CCR a respins sesizarea AUR privind învestirea Guvernului Cîțu

Prefectul Capitalei își cere scuze pentru eroarea făcută

Alertă cu bombă la Tribunalul București: Procesul Elenei Udrea a fost suspendat

Percheziții în mai multe județe: Prejudiciu de peste 8 milioane lei, într-un dosar privind reciclarea falsă a tone de deșeuri




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE