2024-04-20 01:39

DNA a reținut o femeie pentru comiterea a opt infracțiuni de trafic de influență

 |  13:00
DNA a reținut o femeie pentru comiterea a opt infracțiuni de trafic de influență

O femeie a fost reținută de procurorii DNA Timișoara pentru comiterea a opt infracțiuni de trafic de influență. Aceasta ar fi promis angajări în cadrul unor spitale și în Penitenciarul Arad. Potrivit procurorilor, în perioada 2019 - 2023, suspecta ar fi pretins de la o persoană, martor în cauză, suma totală de 94.500 euro, din care ar fi primit 64.500 euro, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra unor persoane din conducerea Consiliului Județean Arad, din conducerea unor unități sanitare și asupra unui europarlamentar, scrie Mediafax.

Femeia a promis angajări în spitale și penitenciar

Femeia ar fi promis că îi va determina pe aceștia să faciliteze angajarea martorului pe un post de contabil în cadrul unei unități spitalicești, angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiași persoane în cadrul unor spitale sau în cadrul Penitenciarului Arad și obținerea a două finanțări din fonduri europene pentru familia martorului.

Suspecta ar fi fost surprinsă în flagrant luni de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la martor suma de 5.000 euro, reprezentând cea de-a doua tranșă de bani pretinsă pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical în cadrul unui spital.

Femeia urmează să fie prezentată marți Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE