2024-04-19 00:31

DIICOT a reținut 47 de persoane într-un dosar de trafic de migranți

 |  11:18
DIICOT a reținut 47 de persoane într-un dosar de trafic de migranți

Procurorii DIICOT au reţinut 47 de persoane în dosarele care vizează constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. Poliţiştii şi prociurorii au făcut 85 de percheziţii în Bucureşti şi în şapte judeţe.

DIICOT a anunţat, miercuri, că 47 de persoane au fost reţinute în urma celor 85 de percheziţii care au fost făcute cu o zi în urmă în municipiul Bucurşeti şi şi şapte judeţe.

Descinderile au avut loc pe raza judeţelor Timiş, Arad, Satu Mare, Caraş Severin, Alba, Olt, Dâmboviţa şi municipiul Bucureşti, în patru cauze penale având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.

”Din anul 2022, mai multe persoane, cetăţeni români şi cetăţeni străini, s-au constituit în patru grupuri infracţionale, având ca scop principal adăpostirea în locaţii aflate pe  teritoriul României, şi ulterior transportarea grupurilor  de migranţi spre ţări din Europa Centrală sau de Vest, prin trecerea ilegală  a frontierei de stat a României, în vederea obţinerii de importante foloase materiale”, a precizat DIICOT.

Procurorii au explicat că au fost  interceptate  şi oprite un număr de aproximativ 40 de  transporturi ilegale în care au fost implicaţi membrii grupurilor infracţionale, transporturi în care au fost identificaţi un număr de peste 800 de  migranţi care intenţionau să treacă ilegal frontiera de stat a României spre state din Uniunea Europeană.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE