2024-04-16 09:58

De teama CORONAVIRUSULUI aproape 70% dintre ROMÂNI preferă mașina personală ca mijloc de transport

 |  11:31
De teama CORONAVIRUSULUI aproape 70% dintre ROMÂNI preferă mașina personală ca mijloc de transport

Barometrul IRES-UNSAR privind Percepția riscului și cultura asigurărilor din România realizat în contextul pandemiei de COVID-19 arată că aproape 70% dintre români, mai precis 68%, consideră că mașina personală este cel mai sigur mijloc de transport în momentul de față, scrie Mediafax.

Autoturismul personal este urmat, în preferințele românilor, de transportul public (11%) și de bicicletă (9%). În cazul categoriei de vârstă 18-50 de ani, mașina personală este preferată de o proporție mai mare a populației (77%), însă bicicleta este al doilea cel mai preferat mijloc de transport (8%), urmat de transportul public (7%).

„Percepțiile asupra riscului sunt în continuă schimbare în contextul pandemiei, iar preocupările românilor sunt reflectate în consecință. Dacă, până acum câteva luni, asistam la o consolidare a transportului public ca alternativă pentru mobilitate și reducere a impactului asupra mediului înconjurător, suntem acum în punctul în care mașina personală pare a reveni în centrul atenției, datorită siguranței sporite pe care o oferă în fața virusului SARS-CoV-2. În același timp, România este, din păcate, statul european cu cele mai multe decese pe șosele în 2019 – un motiv în plus pentru a ne concentra toate eforturile, împreună cu factorii de decizie, în direcția reducerii frecvenței și severității accidentelor auto”, a declarat Adrian Marin, Președintele UNSAR.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE