2024-04-18 14:07

Dan Hosu, soțul șefei DIICOT, CONDAMNAT la trei ani de ÎNCHISOARE cu suspendare

 |  14:52
Dan Hosu, soțul șefei DIICOT, CONDAMNAT la trei ani de ÎNCHISOARE cu suspendare

Fostul poliţist Dan Hosu, soţul şefei DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat joi de Tribunalul Bucureşti la trei ani închisoare cu suspendare în dosarul 'Carpatica Asig'. Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic şi instigare la folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Magistrații au dispus în cazul lui Dan Hosu 2,6 luni de închisoare pentru acces ilegal la un sistem informatic și 1,6 luni pentru infracțiunea de instigare la folosire în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unei persoane neautorizate la asemenea informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. El a fost achitat pentru infracțiunile de trafic de influență și de dare de mită.

Instanța a dispus contopirea pedepselor principale, urmând ca în final să execute 3 ani de închisoare cu suspendare.

Angela Toncescu și Ion Sorin Tatu, judecați în același dosar, au fost achitați, în timp ce Cătălin Marian Cataramă a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE