2024-04-20 18:57

Cum vede premierul Orban testarea în masă a populației țării

 |  18:09
Cum vede premierul Orban testarea în masă a populației țării

Premierul Ludovic Orban a spus, vineri, la Iaşi, că doreşte creşterea capacităţii de testare la 50.000 de teste pe zi, în contextul în care România a depăşit, de la jumătatea acestei luni, record după record, ajungând la peste 5.000 de noi infectări cu COVID în ultimele 24 de ore.

El a respins, pe de altă parte, ideea testării de masă şi a explicat cine şi în ce condiţii face testul de depistare a infecţiei cu COVID-19:

"Vom folosi orice tip de testare validat la nivel european, în măsura în care îl vom putea achiziţiona la un preţ competitiv.

(Reporter: În caz, consideraţi că rata îmbolnăvirilor reflectă realitatea dacă testările nu se fac proporţional cu populaţia şi nici după o formulă unică?)

Testările nu se fac proporţional cu populaţia, ci la cererea populaţiei. Fie în funcţie de definiţia de caz, fie la cerere, contra cost. La noi a crescut numărul de teste zilnice, am avut peste 35 de mii de teste zilnice în ultimele 3 zile şi vom creşte capacitatea de testare în continuare. Această creştere a urmărit nevoia de testare. Nu putem să ne ducem să testăm la scară de bloc, cum propuneau unii. Testăm când avem definiţie de caz, când sunt întrunite cele 7 elemente ale definiţiei de caz şi, evident, orice cetăţean care doreşte să se testeze, dintr-un motiv sau altul, o poate face contra cost. Decontarea testărilor se face în anumite cazuri de către Institutul de Sănătate Publică, potrivit practicilor la nivel european", a spus Ludovic Orban, conform Antena3.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-23

In legatura cu acest articol...

REGULI de acces la Catedrala din Dealul Mitropoliei cu ocazia sărbătorii Sfântului Dimitrie cel Nou

Ne pregătim pentru un Crăciun online? Ce fac scoțienii în pandemie

PERCHEZIȚII în farmacii. Descoperire șocantă a polițiștilor

SINUCIDERE la Institutul ”Matei Balș”. Cum a fost posibil

Undă verde pentru urmărirea PENALĂ a lui Nicolae Bănicioiu. Care sunt acuzațiile

Date actualizate privind starea învățământului în România. Cum se desfășoară orele

Adrian Streinu Cercel dezvăluie marea problemă a testelor COVID-19

Coronavirus: România a trecut de 5000 de noi îmbolnăviri, în ultimele 24 de ore




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE