2024-04-19 03:45

Cum va cheltui România cele 30 miliarde de euro de la UE. Promisiunile lui Klaus Iohannis

 |  17:23
Cum va cheltui România cele 30 miliarde de euro de la UE. Promisiunile lui Klaus Iohannis

După o ședință cu liderii coaliției de guvernare privind Planul Național de Redresare și Reziliență, președintele Klaus Iohannis a anunțat cum vor fi investite cele 30 miliarde de euro pe care România le va primi de la Uniunea Europeană.

”Am convenit astăzi în cadrul ședinței cu liderii coaliției Planul Național de Redresare și Reziliență, care va fi aprobat de Guvern și trimis Comisiei Europene.

Cele circa 30 mld euro de care vom beneficia sunt o șansă majoră pentru dezvoltarea României.

PNRR ne oferă cel mai bun context pentru realizarea reformelor amânate atâția ani, care vor îmbunătăți viața de zi cu zi a fiecărui român” a anunțat Klaus Iohannis.

Președintele a precizat și care vor fi domeniile în care vor fi investiți acești bani de la UE:

”Vom pune un accent major pe îmbunătățirea accesului la servicii de sănătate. Pentru acest obiectiv vrem să acordăm 3 mld euro.

PNRR ne va permite să finanțăm în continuare dezvoltarea rețelei de autostrăzi – 4,5 mld de euro.

PNRR este o oportunitate extraordinară și pentru sistemul de educație. Programul România educată va beneficia de 4 mld euro. Vom avea școli sigure, curate, vom investi într-o rețea de școli verzi și în sistemele de educație timpurie. Digitalizarea va fi o componentă importantă în educație. 780 milioane de euro ne propunem să investim.

România va investi substanțial în viitorul sustenabil. Câteva exemple de proiecte: 1,3 mld euro pentru diversificarea și umtiplicarea surselor de energie regenrabilă, 1,5 mld pentru împădurire, 4 mld pentru combaterea secetei, 8,5 mld pentru dezvoltarea infrastructurii feroviare.

Vom investi în servicii digitale destinate cetățeanului. Investițiile în îmbunătățirea mediului urban – aer curat, spații verzi.

2,2 mld euro vor fi alocate pentru reabilitarea termică a blocurilor și consolidarea la cutremure.

Investițiile din PNRR vor duce la crearea de noi locuri de muncă, mai ales pentru cei afectați de pandemie.

Fac apel la autoritățile publice și partenerii economici și social să susțină acest efort integrat” a mai declarat Iohannis.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-17

GALERIE MEDIA




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE