2024-04-20 15:48

Cum e AFECTATĂ România de conflictul dintre Rusia și Ucraina. Mircea Geoană: ”Suntem foarte vigilenți”

 |  23:08
Cum e AFECTATĂ România de conflictul dintre Rusia și Ucraina. Mircea Geoană: ”Suntem foarte vigilenți”

Tensiunea între Europa şi Rusia devine palpabilă. În discursul anual privind starea naţiunii, Ţarul de la Kremlin a vorbit despre pace, dar şi-a arătat armele de ultimă generaţie. Între timp, Ucraina a cerut sprijin NATO după ce ruşii pun presiune la graniţă.

”Suntem preocupaţi de aceste acţiuni provocatoare şi destabilizatoare ale Federaţiei Ruse în jurul Crimeei ocupate şi în jurul graniţelor Ucrainei. O mobilizare de trupe şi de echipamente militare care sunt nejustificate. Suntem foarte vigilenţi. Asta este misiunea NATO. De a ne proteja, de a descuraja astfel de acţiuni şi de a fi alături politic şi practic de partenerii noştri din Ucraina” a declarat Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO pentru Observator

Nu departe de graniţa de est a Ucrainei, trupele ruseşti sunt tot mai numeroase. 100.000 de soldaţi puternic înarmaţi au fost mobilizaţi în ultimele săptămâni. Ucraina percepe asta ca pe o ameninţare şi a cerut ajutorul NATO.

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO: În cazul nostru, despre România nu sunt motive de îngrijorare pentru opinia noastră publică. Liderii României, militarii români, comandanţii noştri militari şi politici suntem extrem de vigilenţi. Nu anticipăm să existe evoluţii care să conducă la un pericol de tip militar iminent, dar trebuie să fim atenţi la ceea ce înseamnă motivaţia reală din spatele acestor gesturi provocatoare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE