2024-04-25 19:52

Cum a reacționat Rusia la decizia României de a EXPULZA oficialul acuzat de spionaj

 |  20:13
Cum a reacționat Rusia la decizia României de a EXPULZA oficialul acuzat de spionaj

Reacția Rusiei cu privire la decizia României de a expulza un ajunct al atașatului militar din cadrul Ambasadei Rusiei în România nu a întârziat să apară. Ambasadorul rus a catalogat acest gest ca fiind unul ”neprietenos”.

În cadrul declarației de astăzi a Mariei Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, aceasta a afirmat că ”ambasadorul român în Rusia este familiarizat cu procedura măsurilor echivalente”, făcând referire la Cristian Istrate. Reacția Rusiei cu privire la această decizie nu a întârziat să apară.

Totodată, ambasadorul Rusiei în România, Valeri Kuzmin, a catalogat această decizie a expulzării ca fiin dun gest ”neprietenos”. Acesta a mai afirmat că Moscova ar putea lua o decizie similară. Kuzumin a mai afirmat faptul că a fost convocat luni la sediul Ministerului român de Externe.

„Această decizie este fără îndoială una neprietenoasă şi nu duce la îmbunătăţirea relaţiilor internaţionale între Rusia şi România”, a spus ambasadorul rus.

Adjunctul atașatului militar în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București a fost declarat persona non grata. Această măsură a fost dispusă pe bază că „activităţile şi acţiunile sale contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961”, după cum a afirmat MAE.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-26



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE