2024-04-25 02:28

Cu aproape 66.000 de infectări în ultimele două zile, Raed Arafat spune că situația epidemiologică din România “nu este îngrijorătoare”

 |  15:12
Cu aproape 66.000 de infectări în ultimele două zile, Raed Arafat spune că situația epidemiologică din România “nu este îngrijorătoare”

Şeful DSU, Raed Arafat, susține că situaţia epidemiologică din țara noastră “nu este îngrijorătoare”, asta în ciuda faptului că numărul infectărilor a depășit cifra de 30.000 în ultimele două zile, iar numărul pacienților în stare gravă la ATI crește constant, ajungând la 731.

“Faptul că varianta Omicron este o variantă care este mai puţin cu impact patongen, adică cu impact mai puţin din punct de vedere al gravităţii ei, e un lucru foarte pozitiv. Trebuie să rămânem precauţi, eu nu aş categorisi îngrijorătoare, nu e îngrijorătoare, este o situaţie care necesită precauţie pentru următoarele două, trei săptămâni până atingem vârful şi după care vedem că începe să scadă. Trebuie monitorizat, trebuie adaptat, trebuie respectate regulile de bază, mai ales regula cu purtarea măştii pe care o considerăm  că este poate cea mai eficientă metodă cu excepţia vaccinării, care din nou poate preveni ajungerea într-o stare gravă şi ajungerea la terapie intensivă şi chiar decesul. În rest, aşteptăm să vedem care va fi evoluţia şi la un moment probabil că o să scadă complet numărul cazurilor Delta şi vom avea preponderent cazurile Omicron”, a declarat Raed Arafat, citat de News.ro.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-27

In legatura cu acest articol...

Rămân școlile deschise și săptămâna viitoare? Care este media de ocupare a paturilor la nivel național

CNCAV anunță intensificarea activităților de informare și vaccinare anti-covid în mediul rural

Coronavirus: O nouă zi cu peste 30.000 de cazuri noi. 731 de pacienți sunt internați în stare gravă la Terapie Intensivă




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE