2023-02-02 20:08

Cu MIG-urile reținute la sol, România a devenit membră a Consiliului Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale

 |  14:36
Cu MIG-urile reținute la sol, România a devenit membră a Consiliului Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Bogdan Stelian Mîndrescu, anunță că România a devenit membră a Consiliului Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (ICAO). Asta după ce, din primăvară, țara noastră a reținut la sol toate avioanele MIG-21, măsura fiind luată „având în vedere incidenţa considerabilă a evenimentelor şi accidentelor de aviaţie înregistrate pe timpul exploatării aeronavelor MiG-21 LanceR, soldate cu mai multe victime şi aeronave avariate sau distruse”.

”România a devenit membră a Consiliului Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (ICAO) După o muncă intensă de recunoaştere a aviaţiei din ţara noastră şi cu sprijinul Comisiei Europene, al Conferinţei Europene a Aviaţiei Civile (ECAC) şi al partenerilor internaţionali, delegaţia ţării noastre, prezentă la Montreal (Canada), a reuşit să îndeplinească obiectivul propus de către Guvernul României, acela de a deveni membru al Consiliului ICAO. Este o victorie importantă pentru aviaţia din ţara noastră”, scrie Mîndrescu pe Facebook.

Administraţiile aeronautice din cele 36 de ţări membre ale Consiliului ICAO, printre care şi România acum, ajută la realizarea unei reţele unice rapide şi de încredere privind mobilitatea aeriană globală, atât din punct de vedere tehnic, cât şi diplomatic. ”Promovează prosperitatea socio-economică şi creşterea durabilă oriunde zboară avionele”, precizează Mîndrescu, felicitând delegaţia României şi mulţumind pentru sprijin şi recunoaştere tuturor partenerilor care au crezut în valoarea aviaţiei din ţara noastră.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE