2024-04-24 13:13

Criză gravă în Capitală. Unul din trei blocuri nu are APĂ CALDĂ! Ce spune directorul Termoenergetica

 |  14:47
Criză gravă în Capitală. Unul din trei blocuri nu are APĂ CALDĂ! Ce spune directorul Termoenergetica

Criză gravă de apă caldă în Capitală. Unul din trei blocuri nu are acum apă caldă. Totul din cauza avariilor care apar zilnic, dar și faptul că angajații sistemului de termoficare sunt copleșiți de numărul mare de lucrări pe care trebuie să le remedieze.

"În acest moment, sistemul de termoficare al Bucureștiului funcționează cu două CET-uri. În fiecare vară se funcționează cu două CET-uri. Este nevoie, prin rotație, ca CET-urile să-și facă revizii. În acest moment funcționăm cu CET Vest și cu CET Progresul. Din aceste două -  și știm cu toții unde sunt - trebuie să aducem agentul termic până în zona de nord-est, care din păcate a fost văduvită în ultimii 7 ani odată ce CET Titan a fost oprit. CET-ul Pipera, care funcționa acum acum 10 ani, iar CET Sud este oprit. Toată această zonă, sectoarele 2 și 3, în acest moment într-adevăr au probleme, pentru că sunt șantiere de reparații și apar avarii pe magistrală.", a declarat la Antena 3 Claudiu Creţu, directorul Termoenergetica.

Acesta şi-a exprimat speranţa că săptămâna viitoare să putem avea apă caldă cât la cât mai multe puncte termice și la cât mai multe blocuri din Sectoarele 2 și 3, cele mai afectate sectoare ale Capitalei.

"În perioada de iarnă, atunci când toate CET-urile sunt în funcțiune debitul, presiunea este cu totul alta și circulația apei este este mult mai bună pe aceleași conducte. Acum transportăm agent termic doar necesar pentru apa caldă. Este perioada reparațiilor și a reviziilor. Dacă vara nu lucrăm, când? Deci trebuie să pregătim sezonul de iarnă. Va trebui să mai răbdăm până vom avea apă caldă și căldură iarna fără prea problem. Sunt investiții în acest moment care ar trebui să rezolve toate aceste probleme ", a mai spus șeful Termoenergetica.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-07-15



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE