2020-12-05 11:17

Coronavirusul a ajuns și în penitenciare. Angajat al Penitenciarului Giurgiu, confirmat pozitiv

 |  18:45
Coronavirusul a ajuns și în penitenciare. Angajat al Penitenciarului Giurgiu, confirmat pozitiv

După ce, în urmă cu câteva zile, un medic de la spitalul-penitenciar Dej a fost confirmat cu coronavirus, vineri, un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost, de asemenea, testat pozitiv.

"Vineri, 17.04.2020, un angajat al Penitenciarului Giurgiu a fost confirmat pozitiv la un prim test pentru SARS-CoV-2. Pentru certitudine, s-a luat decizia retestării acestuia, polițistul de penitenciare aflându-se, în prezent, internat la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babeș” București. Angajatul, asimptomatic, este contactul unui membru de familie confirmat pozitiv.

Deși polițistul de penitenciare nu are atribuții în spațiul de deținere și interacțiunea cu persoanele private de libertate este limitată, prin respectarea conduitei de prevenție de la nivelul unității, acesta a purtat, în executarea serviciului, echipament de protecție (mască și mănuși).

Instituțional, a fost dispusă măsura autoizolării posibililor contacți, în paralel cu intensificarea activităților de dezinfecție și igienizare a spațiilor. Preventiv, un deținut contact a fost testat, în data de 18.04.2020, potrivit precizărilor Direcției de Sănătate Publică Giurgiu, rezultatul fiind negativ.

Angajații unităților penitenciare sunt supuși triajului epidemiologic, atât la intrarea, cât și la ieșirea din serviciu, iar angajatul implicat nu a manifestat simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Precizăm că, până la acest moment, nu se înregistrează nicio altă confirmare de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul Penitenciarului Giurgiu", anunță ANP.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-04-19Parerea ta...

RECOMANDARE
19 Apr 2020

Gindesc un decret , cit de curind
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE