2020-12-05 20:11

CONTRE între Robert Cazanciuc și Nelu Tătaru pe Legea Carantinei: ”Vom fi luați de pe stradă pentru un STRĂNUT”

 |  15:10
CONTRE între Robert Cazanciuc și Nelu Tătaru pe Legea Carantinei: ”Vom fi luați de pe stradă pentru un STRĂNUT”

Preşedintele interimar al Senatului, social-democratul Robert Cazanciuc, a declarat că proiectul de lege privind carantina și izolarea este un dezastru, iar Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a scăpat situația de sub control. ”În proiect nu există nicio dovadă că un om nu poate fi luat de pe stradă pentru un simplu strănut”, a argumentat preşedintele interimar al Senatului. În replică, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că "niciodată, niciun român nu a fost luat de pe stradă pentru un simplu strănut. Acel pacient s-a prezentat la medic".

"Niciodată, niciun român nu a fost luat de pe stradă pentru un simplu strănut, cel puțin din partea corpului medical. Acel pacient s-a prezentat la medicul de familie sau la o unitate medicală, unde a fost evaluat, testat, și s-a decis patologia. (...)

Suntem la nivelul lunii aprilie, în acest moment. Dacă cineva sau o anumită idee nu se împrăștia în mod agresiv în spațiul public chiar de factori politici ar fi trebuit ca la acest moment să fim la baza pantei ascendente și să nu trecem prin a două cocoașă a valului pandemic. Este un moment în care toată lumea ar trebui să depună toate eforturile tocmai pentru ca acest moment să meargă spre finalul lui și să nu mai repetăm momentul de acum patru săptămâni, când, crezând că s-a terminat am început să bagatelizăm tot ce a fost până acum, toate lunile în care am stat în casă, toți pacienții care au decedat, toate familiile care suferă și nu în ultimul rând cadrele medicale din primul front. Acum trăiesc un moment de dezamăgire că muncă lor a fost în zadar.

Absența legii ne creează probleme. Noi tratăm o boală transmisibilă. Boală înseamnă că trebuie să existe un moment în care cineva care transmite boala trebuie să rămână izolat. Neexistând parghia legală pentru acest lucru ne confruntăm cu o transmitere continuă și accentuată. (...) Pentru o boală transmisibilă, în care internarea este opțională, contează foarte mult această lege" a declarat Nelu Tătaru la Digi24.

Legea carantinei și a izolării mai are de așteptat până să ajungă la votul final. Senatorii au decis, sâmbătă, să amâne lucrările comisiei. Liberalii cereau ca votul final să fie dat chiar azi, însă s-au lovit de refuzul social-democraților.

Social-democrații susțin că este nevoie de această amânare pentru că s-a lucrat până târziu în noapte și trebuie revizuite articolele discutate ieri astfel încât să se asigure că legea, în forma ei finală, va fi una bună și va reuși să treacă testul CCR. Liberalii au argumentat că deja s-au rezolvat multe din problemele reclamate de Curtea Constituțională.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-12Parerea ta...

COSTEL
12 Iul 2020

Mai rau decat in timpul DICTATURII COMUNISTE. NU MAI EXISTA DEMOCRATIE. ACUM AVEM DICTATURA. VAIDE NOI ...PNL ...CIUMA GALBENA BRE
SCURGERI
13 Iul 2020

”Vom fi luați de pe stradă pentru un STRĂNUT” Cat de prost trebuie sa fi ca sa dezvolți o asemene vorba de propaganda ieftine ? Cu siguranță ca vei fi luat de pe strada doar atunci când covid 19 iți va lua suflarea , vei fi mort într-o poiana cu flori, lingă statuia lui Mihai Eminescu sau a lui George Enescu.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE