2024-04-19 15:40

Consultări româno-ucrainene pe tema lucrărilor de dragare de pe Canalul Bâstroe

 |  18:34
Consultări româno-ucrainene pe tema lucrărilor de dragare de pe Canalul Bâstroe

Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Ihor Prokopchuk, a anunțat că vineri vor avea loc consultări tehnice cu partea română pe tema lucrărilor efectuate pe Canalul Bâstroe.

"Au fost o serie de paşi care s-au făcut de ambele părţi în legătură cu activităţile desfăşurate de Ucraina pentru a menţine calea navigabilă. Am stabilit o comunicare oficială între cele două Ministere de Externe. Au fost schimburi de informaţii referitoare la caracterul lucrărilor pe care le-am făcut. Am primit o cerere pentru a măsura lucrările pe care Ucraina le-a desfăşurat, iar această cerere este în lucru. (...) Între timp, este necesar să avem consultări tehnice la nivel de specialişti cu privire la lucrările pe care Ucraina le-a desfăşurat şi sunt foarte încântat să vă spun că aceste consultări vor avea loc mâine. Întâlnirea va fi o bună ocazie pentru ca cei implicaţi, profesionişti, care înţeleg, să schimbe informaţii concrete despre lucrările efectuate şi despre următorii paşi", a declarat ambasadorul, joi, la Parlament.

Din partea ucraineană consultările vor fi conduse de ministrul Infrastructurii, care va fi însoţit de o echipă multidisciplinară. "Ne aşteptăm ca şi partea română să participe cu reprezentanţi de la mai multe instituţii abilitate", a conchis ambasadorul.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE