2021-07-26 23:14

CNA va sesiza Parchetul General pentru emisia ilegală a postului OTV

 |  12:26
CNA va sesiza Parchetul General pentru emisia ilegală a postului OTV

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) nu vrea să lase nepedepsită transmisia ilegală a OTV de către postul DDTV.

CNA s-a autosesizat în privinţa emisiei televiziunii OTV pe frecvenţa Direct Digital TV (DDTV). La propunerea Laurei Georgescu, preşedintele instituţiei, Consiliul a decis marţi să sesizeze Parchetul General pentru că OTV emite în România fără a avea o licenţă audiovizuală.

Conform art. 96 alin. (1) din Legea audiovizualului, „constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă penală de la 5.000 lei la 100.000 lei transmisia serviciilor de programe de televiziune/radiodifuziune fără licenţă de emisie sau licenţă de utilizare a frecvenţelor radio în sistem digital terestru, dacă fapta prezintă pericol pentru siguranţa naţională, ordinea publică sau sănătatea publică ori poate crea probleme de natură economică sau operaţională altor furnizori de reţele ori servicii de comunicaţii electronice sau utilizatorilor”.

CNA a a hotărât să ceară Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) şi societăţii Digital Sky SRL, care ridică semnalul televiziunii DDTV la satelitul Eutelsat 16 grade Est, să suspende difuzarea postului până când vor fi rezolvate problemele de natură penală.

Decizia a fost votată în unanimitate de membrii CNA.

Potrivit Mediafax, acţionarii Telecroma Media SRL, societate care deţine licenţa audiovizuală a DDTV, sunt invitaţi să participe la şedinţa CNA de joi. Telecroma Media SRL a primit o amendă de la CNA în anul 2009, pentru încălcarea legislaţiei audiovizuale, dar nu a făcut, în termen de şase luni, dovada la CNA că a achitat această amendă.

Retragerea licenţei audiovizuale a DDTV se va discuta tot joi.

Julia Zorkoczy, repreyzentant al Telecroma Media SRL, a cerut Consiliului amânarea discutării situaţiei DDTV pentru ca asociaţii Telecroma Media SRL să aibă timp suficient pentru a depune toate documentele. Zorkoczy a mai solicitat CNA să invite la discuţii şi pe reprezentanţii OTV, dar a fost refuzată pentru că nu pot fi invitaţi la discuţii reprezentanţii unui post care nu există legal.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-10-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE