2021-01-27 05:32

CEREMONIE specială la Palatul Cotroceni. Iohannis: ”Cei din linia întâi, LUPTAȚI neobosit pentru viață!”

 |  18:50
CEREMONIE specială la Palatul Cotroceni. Iohannis: ”Cei din linia întâi, LUPTAȚI neobosit pentru viață!”

Cu prilejul Zilei Naționale a României, președintele Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare pentru mai mulți medici și personalități din domeniul sănătății.

Astfel, în semn de apreciere pentru implicarea și profesionalismul de care au dat dovadă, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, Președintele României a conferit:

Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler Institutului Național de Sănătate Publică, doamnei dr. Anghel Maria Nina (Moinești), doamnei dr. Băloi Adelina (Timișoara), domnului dr. Bărbat Marius-Teodor (Cluj-Napoca), domnului dr. Botea Dragoș Florin (Oradea), doamnei as. med. pr. Casoni Maria-Elena (Târgu-Mureș), doamnei dr. Dacz Monika Erika (Oradea), domnului dr. Florea Marc (Oradea), doamnei dr. Georgescu Corina Maria (Timișoara), doamnei dr. Gherman Ada Sonia (Cluj-Napoca), doamnei dr. Grigoraș Ioana (Iași), domnului dr. Henţia Ciprian Adrian (Timișoara), doamnei dr. Lupse Mihaela Sorina (Cluj-Napoca), doamnei dr. Pascal Ema-Raluca (Reșița), doamnei as. med. pr. Pop Alexandra-Angela (Oradea), doamnei dr. Sandu Monica Andreea (București) și domnului dr. Suciu Alin Aurel Raul (Oradea); Medalia „Meritul Sanitar” clasa a III-a doamnei as. med. Bordianu Gabriela-Ioana (Bacău).

De asemenea, în semn de recunoștință pentru calitatea procesului educațional și a excelenței academice, pentru efortul important depus în contextul măsurilor de combatere a pandemiei de COVID-19, Președintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler:

Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București; Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca; Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași; Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara; Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș; Universității de Medicină și Farmacie din Craiova.

În discursul său, președintele a subliniat efortul deosebit depus de cei din linia întâi în această perioadă dificilă:

”În mod normal, sala aceasta ar fi fost neîncăpătoare dacă am fi avut posibilitatea să mulțumim tuturor celor care au contribuit la limitarea efectelor pandemiei și la salvarea de vieți. Vă rog să acceptați recunoașterea oferită astăzi și în numele colegelor și colegilor de breaslă.

Dumneavoastră, cei din linia întâi, luptați neobosit pentru viață, de multe ori cu riscul propriei siguranțe.

Prin acțiunile dumneavoastră, scrieți o istorie discretă, dar de netăgăduit, a onoarei și demnității, construind o nouă realitate bazată pe încredere în unitate și solidaritate.

Prin dăruirea de sine și prin dovada permanentă de simț al datoriei, onorați vocația de medic, indiferent cât de periculos este mediul de lucru și cât de dificil este să fiți în prima linie. Dragostea dumneavoastră pentru viață și semeni ne inspiră și ne responsabilizează.

O parte dintre dumneavoastră v-ați oferit voluntari pentru a ajuta oamenii din state cu importante comunități românești să lupte cu noul coronavirus, participând la misiuni care v-au dus departe de casă, de cei dragi.

Munca dumneavoastră este una importantă nu doar din perspectiva umanitară, ci și pentru că ne arată că numai colaborând cu parteneri din alte țări putem fi eficienți în lupta cu pandemia” a transmis președintele Klaus Iohannis.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-01

GALERIE MEDIA
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE