2023-02-02 20:14

Ce să NU faceți dacă primiți un mail cu mesajul ”Alertă de tentative de atac cibernetic”

 |  14:31
Ce să NU faceți dacă primiți un mail cu mesajul ”Alertă de tentative de atac cibernetic”

Poliţia Română avertizează că în cazul în care primiți un e-mail cu mesajul ”Alertă de tentative de atac cibernetic”, acesta este un fals şi că infractorii cibernetici continuă să vizeze utilizatori din România prin atacuri de tip phishing.

”Alertă de tentative de atac cibernetic”.......În cazul în care aţi primit un astfel de e-mail vă reamintim că este un fals. Pentru a rămăne în siguranţă în mediul online evitaţi să deschideţi e-mail-uri de la necunoscuţi ori ataşamentele mesajelor. În niciun caz nu comunicaţi cu aceştia sau cu cei invocaţi în documente. Pentru îmbunătăţirea securităţii conturilor este necesară reîmprospătarea parolelor vechi şi aplicarea, acolo unde este posibil, a autentificării în doi paşi”, informează Poliţia Română.

”Metoda preferată de propagare este e-mail-ul, iar mesajele capcană sunt din ce în ce mai bine scrise în limba română astfel aceste tentative de fraudă devin mai credibile, iar potenţialele victime pot cădea mai uşor în capcană dacă nu respectă recomandările de securitate a datelor online. Verificaţi mereu sursa reală a mesajului. Evitaţi accesarea link-urilor din astfel de mesaje nesolicitate. Nu furnizaţi date sensibile la cerere în urma unor notificări venite pe mail , mesaje sau social media. Nu uita că te poţi antrena să verifici la timp tentativele de fraudă de pe internet pe site-ul https://sigurantaonline.ro”, mai precizează Poliţia Română.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE