2024-04-25 04:30

Ce REGULI sanitare trebuie respectate în ziua alegerilor

 |  18:39
Ce REGULI sanitare trebuie respectate în ziua alegerilor

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut, vineri, după ședința de Guvern, referiri la modul în care pot circula cei care se află în zone carantinate. Astfel, în ziua alegerilor, de la 5.00 dimineața până la 1.00 noaptea, cei care vor să își exercite dreptul de vot vor putea circula fără declarație. Acesta a făcut recomandări și pentru cei care obișnuiesc să petreacă după alegeri, să evite astfel de evenimente.

”Astăzi a fost adoptată Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență în baza căreia s-a emis modificarea Hotărârii privind starea de alertă. De menționat că în cadrul Hotărârii CNSU s-a mai introdus un articol sau o solicitare care a fost aprobată prin care persoanele care se întorc în țară din zonele care necesită carantinare nu vor fi supuse carantinării dacă au fost infectate în ultimele 90 de zile și pot dovedi acest lucru printr-un act medical, cu condiția ca infecția să nu fie depistată în ultimele 14 zile.

Referitor la vot: 1 referitor la toți cei care au drept de vot. În intervalul 6.00 decembrie, ora 5 dimineața și 7 decembrie, orele 1.00, la nivel național, cu excepția persoanelor carantinate, persoanele pot circula nerestricționate, fără declarație pe propria răspundere pentru a-și exercita dreptul de vot.

A doua prevedere: membrii birourilor electorale, candidații, persoanele implicate în desfășurarea alegerilor, persoanele care le asigură transportul: lor li se permite circulația și după ora 1.00”, a explicat Raed Arafat.

Secretarul de stat îi sfătuiește pe cei care obișnuiesc să petreacă după alegeri să evite adunările pentru a preveni o infectare în masă.

”Dacă se respectă regulile prevăzută în interior, la așteptare, în deplasare spre secțiile de vot și oamenii înțeleg nu văd un risc suplimentar, decât că vor fi oameni la vot. Să nu mai apară întruniri ca la alegerile locale, trebuie evitate la maxim și să nu aibă loc, ca să prevenim o infectare în masă a unor persoane care participă la astfel de activități”, a mai spus Raed Arafat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-04

In legatura cu acest articol...

Moș Nicolae vine la Muzeul Satului. Ce SURPRIZE a pregătit

O nouă MATERIE va fi introdusă în LICEELE din România

Fără zile libere plătite dacă angajatorul permite munca de la domiciliu sau telemunca

Se MODIFICĂ lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat

Guvernul promite BANI pentru asistenții personali și persoanele cu dizabilități

Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare anti-Covid: "În primele 6 luni vom imuniza peste 13 milioane de persoane"

Când încep să circule trenurile pe ruta Gara de Nord și Aeroport




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE