2020-11-26 09:27

Ce măsuri propune Raed Arafat pentru a limita răspândirea COVID-19

 |  19:39
Ce măsuri propune Raed Arafat pentru a limita răspândirea COVID-19

Secretarul de stat, Raed Arafat, afirmă că, deocamdată, nu se pune problema revenirii la închiderea populației în case și nici stoparea unor activități economice. Cu toate astea vor fi introduse măsuri noi din cauza creșterii infecțiilor cu noul coronavirus.

"Nu ştiu dacă este vorba de o stare de urgenţă, dar vorba de măsuri care să fie luate suplimentar din cauza creşterii numărului cazurilor, asta este posibil. Noi tot timpul am zis că este posibil ca să se ia măsuri locale, măsuri zonale care să fie intensificate, iar controalele să fie intensificate pentru că trebuie să controlăm această creştere. 

Nimeni nu a vorbit concret de o stare de urgenţă sau nimeni nu a spus - sau cel puţin nu am auzit eu - că va fi instituită o stare de urgenţă. Trebuie să fie totuşi instituite unele măsuri pentru că unele prefecturi au început să le instituie, unde cifra este mai mare, incidenţa e mai mare, să instituie nişte reguli judeţene, locale, în anumite localităţi şi ne putem aştepta să crească astfel de măsuri.

La acest moment nu se discută de închidere sau de lockdown, cum ziceţi, în acest moment nu", a declarat șeful DSU.

Însă populația trebuie să respecte măsurile impuse pentru a evita îmbolnăvirile cu virusul SARS-CoV-2.

"Fără discuţie aceste măsuri sunt necesare şi cea mai necesară este colaborarea oamenilor, precum purtarea măştii, respectarea regulilor de distanţare şi acesta este cel mai important lucru. Dacă asta nu se rezolvă, atunci degeaba luăm măsuri dacă oamenii nu le respectă.

Oamenii trebuie să lase la o parte semnele de întrebare care au fost puse de unii şi de alţii, care nu ştiu ce motive au avut în spate ca să ducă aceste campanii împotrivă, şi să asculte totuşi recomandările care vin oficial, care vor să rezolve această problemă. Oamenii ar trebui să fie echipă cu noi, o echipă în care noi să lucrăm împreună cu ei", a precizat oficialul.

El a mai vorbit și despre faptul că această perioadă este propice contactării și altor infecții respiratorii. 

"Problema gripei sezoniere este că se combină cu prezenţa acestui virus şi normal că persoanele sunt vulnerabile, iar asta pune viaţa lor în pericol mai mare. De aici noi insistăm pe partea de prevenire şi vaccin. Totuşi purtarea măştii previne şi gripa sezonieră şi riscul de infectare, aşa că revenim la purtarea măştii şi igienă, care sunt mai importante", a spus Arafat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-04

In legatura cu acest articol...

Gabriela Firea nu CEDEAZĂ după înfrângerea de la alegeri. Care e planul său

Cod galben de VÂNT puternic în două județe din vestul țării

Trafic de picturi într-un târg din Capitală

Ce importanță mai acordă CULTURII societatea românească? Răspunsuri, argumente și contradicții
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE