2024-04-20 15:24

Ce a spus președintele Iohannis despre incidentul cu DRONA americană doborâtâ de un avion rusesc deasupră Mării Negre

 |  14:31
Ce a spus președintele Iohannis despre incidentul cu DRONA americană doborâtâ de un avion rusesc deasupră Mării Negre

Preşedintele Klaus Iohannis a catalogat drept „un incident grav şi regretabil” episodul cu drona americană care a fost doborâtâ de un avion de război rusesc deasupră Mării Negre.

„Incidentul cu dronă care a avut loc ieri este un incident grav şi regretabil. Comunicarea oficială despre aceste chestiuni se face de către partea americană”, a declarat Klaus Iohannis, miercuri la Sofia, întrebat care sunt implicaţiile de securitate după ce drona americană a fost doborâtâ de un avion de război rusesc deasupră Mării Negre.

Un avion de război rusesc a lovit marţi o dronă de supraveghere americană deasupra Mării Negre, lovind elicea dronei şi determinându-i pe operatorii săi americani să o prăbuşească în apele internaţionale, potrivit Pentagonului, în primul contact fizic cunoscut între armatele ruse şi americane de la începutul războiului din Ucraina, în februarie anul trecut.

Drona MQ-9 doborâtă în Marea Neagră în urma coliziunii cu un avion rusesc decolase marţi dimineaţă de la baza sa din România pentru o misiune de recunoaştere programată în mod obişnuit, care durează de obicei nouă până la zece ore, şi era neînarmată, a declarat un oficial militar american de rang înalt citat de „The New York Times”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-15

In legatura cu acest articol...

UPDATE Un avion rus de vânătoare a LOVIT o dronă americană deasupra Mării Negre




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE