2022-12-05 00:24

Cancelarul Austriei, vești proaste pentru România. Ce spune despre VOTUL pentru Schengen

 |  22:07
Cancelarul Austriei, vești proaste pentru România. Ce spune despre VOTUL pentru Schengen

Cancelarul austriac Karl Nehammer a dat asigurări miercuri, în timpul unei vizite oficiale în Croaţia, că va susţine aderarea acestei ţări la spaţiul Schengen, însă s-ar putea opune prin veto la aderarea României şi Bulgariei, întrucât acestea nu fac suficiente eforturi pentru a opri migranţii ilegali, potrivit declaraţiilor sale consemnate de agenţiile de presă HINA şi EFE.

"Va fi un vot separat pentru Croaţia şi un alt vot pentru Bulgaria şi România. Cum am ajuns la această diferenţiere? Din cei 75.000 de migranţi neînregistraţi, 40% au venit în Austria via ruta Balcanii de Vest şi 40% printr-o nouă rută, din Turcia, prin Bulgaria şi România, până în Austria", a declarat Karl Nehammer, cancelarul Austriei, citat de TVR.

Investigaţiile efectuate de autorităţile austriece au relevat că majoritatea acestor migranţi au trecut prin Bulgaria şi România, ţări aflate la frontiera externă a UE, a subliniat cancelarul austriac. Prin urmare, ''este evident că Schengen nu funcţionează'' şi că este nevoie de noi măsuri, a remarcat el. 

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a mers miercuri la Viena, pentru a discuta cu omologul său, dar și cu politicienii austrieci, despre aderarea României la Schengen.

"În context, omologul meu m-a asigurat în mai multe rânduri că ultimele declarații pe subiectul Schengen nu sunt îndreptate împotriva României, ci subliniază nevoia de acțiune urgentă în privința gestionării provocărilor migraționiste care afectează Austria", a subliniat Bode, într-o postare pe Facebook.

Un vot asupra extinderii spaţiului Schengen este programat la Consiliul Justiţie şi Afaceri Interne din 8-9 decembrie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE