2024-04-19 17:24

Călugăr de la Mănăstirea Arbore, căutat de DIICOT într-un dosar de CORUPERE a minorilor

 |  22:42
Călugăr de la Mănăstirea Arbore, căutat de DIICOT într-un dosar de CORUPERE a minorilor

Un călugăr de la Mânăstirea Arbore din Suceava e căutat de procurorii DIICOT într-un dosar de corupere a minorilor. Călugărul trebuia audiat în calitate de martor, dar a refuzat să se prezinte.

Călugărul a fost căutat de procurorii DIICOT Iași, după ce s-ar fi sustras audierior într-un dosar de cercetare penala sub acuzația de act sexual cu doi minori din Botoșani. Călugărul a fost trimis la Mănpstirea Arbore de conducerea BOR, arată publicația Știri din Bucovina.

Actul sexual ar fi avut loc prin coruperea minorilor cu bani. Monahul ar fi ajuns la Arbore de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei cu sediul la Iași, cu binecuvântarea IPS Calinic, arhipiscopul Sucevei și Rădăuților.

Potrivit localnicilor, el nu ar fi stat la mănăstire decât 14 zile, apoi a dispărut, aflând că este căutat.

Zilele trecute, starețul Mănăstirii Arbore, după sfântul Maslu, s-a și plâns credincioșilor că sunt fel de fel de zvonuri la adresa călugărilor și că acestea ar fi total nefondate. Însă, doi polițiști și doi jandarmi au ajuns la Arbore pentru a-l ridica pe monahul aflat în vizorul DIICOT, numai că acesta deja își luase tălpășița și s-a făcut nevăzut.

Potrivit unor surse, călugărul ar fi motivat starețului Portifre că pleacă să se opereze și dus a fost. Părintele protosinghel Porfirie Pescaru ar fi dat și câteva telefoane să vadă care este starea de sănătate a subalternului însă a avut surpriza să constate că nu ar fi ajuns la niciun spital, arată sursa citată.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE