2024-04-19 20:47

Bucurie de scurtă durată. Ce presupune testarea anti-COVID pentru intrarea la mall

 |  15:30
Bucurie de scurtă durată. Ce presupune testarea anti-COVID pentru intrarea la mall

Introducerea testării în certificatul COVID pentru acces la mall, la restaurant sau la hotel presupune testarea într-un loc conectat la sistemul informatic naţional, și nu este așa cum credeau marea majoritate a românilor, că ar avea nevoie să-și facă acasă un test rapid antigen, care costă 10-15 lei în farmacii, iar cu rezultatul negativ să intre pe unde vrea timp de 48 de ore.

”Pentru o persoană care se testează la un operator care este conectat la sistemul informatic naţional rezultatul testului este introdus în sistemul informatic şi, într-un interval relativ scurt de timp, el este posesor al certificatului verde astfel încât să poată să acceseze serviciile care sunt permise pentru astfel de utilizatori. Nu discutăm de faptul că cineva vine cu o hârtie pe care scrie numele şi faptul că a făcut un test. Nu, discutăm de un certificat digital COVID cu toate cele trei elemente - vaccinare, trecere prin boală, testare. Când se scanează codul QR se certifică momentul testării şi faptul că acel test va fi valid, în funcţie de test, 48 (test rapid antigen - n.r.) sau 72 de ore (test PCR - n.r.). Nu este vorba despre persoane care umblă cu documente care atestă testarea, ci de acelaşi QR cod care poate să fie citit la terminalele agenţilor economici”, a răspuns ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

El a adăugat că inclusiv testele rapide antigen trebuie făcute în centre de testare, spunând că astfel de centre, racordate la sistemul informatic naţional, pot fi deschise și în mall-uri.

Astfel, cei care vor să aibă acces în mall-uri, cinema, restaurtante, hoteluri sau Sali de sport, trebuie să achite cel puțin 50 de lei pe un test antigen rapid efectuat la un centru conectat la sistemul informatic national.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE