2024-04-25 20:54

Bebeluș de trei zile, internat la ATI cu o formă severă de Covid

 |  17:06
Bebeluș de trei zile, internat la ATI cu o formă severă de Covid

La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din Capitală sunt internaţi în acest moment 8 copii infectaţi cu COVID-19. Cinci dintre ei, cu vârste curpinse între trei zile și 17 ani, sunt internaţi pe secţia de ATI cu forme severe de boală. Cel mai mic pacient este o fetiţă, care nu are comorbidităţi. Alţi 3 copii sunt internaţi în acest moment pe secţia tampon organizată în spital special pentru copiii suspecţi de COVID-19.

"Acum sunt internaţi 8 copii cu COVID în unitatea sanitară. Ei sunt pe secţia tampon COVID, în saloanele de terapie intensivă avem internaţi 5 copii, şi în saloanele de pe secţie 3.  În principiu ei sunt cu comorbidităţi, sunt internaţi prin secţiile de pediatrie, şi prin secţiile de chirurgie, pentru că avem şi pacienţi chirurgicali. De obicei, sunt probleme neurologice, cu tetrapareze, cu retard neuro psiho-motor, cu probleme cronice, aşa avem doi pacienţi, şi restul nu au comorbidităţi. În ultimele două săptămâni au început să fie mai multe cazuri de COVID-19. Nu pot să estimez absolut nimic pentru perioada imediat următoare, depinde de foarte multe variabile. Mi-aş dori să nu fie mulţi copii internaţi cu infecţie cu Sars-Cov 2", a declarat pentru News.ro Diana Antăluţă, medic de boli infecţioase la unitatea spitalicească din Capitală.

Simptomatologie diferită în cazul copiilor, în valul 4. Medicul Diana Antăluţă spune că acum medicii se confruntă în general cu simpomatologie respiratorie în cazul copiilor infectaţi cu Sars-Cov 2, diferit faţă de celelalte valuri pandemice, când simptomatologia a fost cu preponderenţă digestivă.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-24

In legatura cu acest articol...

Din lipsă de doritori, România a DONAT și a vândut milioane de doze de vaccin

Câte cazuri de infectare cu VARIANTA DELTA au fost depistate în România. Numărul de cazuri pe județe

Cum se pregătesc spitalele din România de VALUL 4 și când e așteptat noul vârf pandemic

Aproape 800 cazuri noi de COVID în ultimele 24 de ore!




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE