2020-10-21 19:29

BASARABIA LA ZI. Chişinăul cere retragerea trupelor ruse

 |  19:27
BASARABIA LA ZI. Chişinăul cere retragerea trupelor ruse

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman, a cerut Federaţiei Ruse să-şi retragă trupele din regiunea transnistreană, în discursul său de la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite.

„Ne aşteptăm ca Federaţia Rusă să finalizeze procesul de retragere a trupelor fără alte întârzieri”, a comunicat Gherman în discursul său de la ONU. Ministrul de Externe a reamintit că problema regiunii transnistrene este prioritară pentru guvernul de la Chişinău.

„În eforturile noastre de a rezolva acest conflict, obiectivul nostru rămâne acelaşi: să obţinem o înţelegere politică, bazată pe respect pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Republicii Moldova, şi un statut politic special pentru regiunea transnistreană”, a mai spus Natalia Gherman. Ministrul a mai declarat că negocierile în formatul 5+2 trebuie reluate fără întârziere, însă prezenţa militară rusească din regiune, care contravine aranjamentelor internaţionale şi Constituţiei Republicii Moldova, este una dintre probleme.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE