2021-07-28 15:57

Barack Obama: SUA au oferit sprijin logistic Franţei în operaţiunea eşuată din Somalia pentru salvarea agentului Denis Allex

 |  09:21
Barack Obama: SUA au oferit sprijin logistic Franţei în operaţiunea eşuată din Somalia pentru salvarea agentului Denis Allex

Statele Unite au furnizat un “sprijin tehnic limitat” forţelor franceze în atacul eşuat lansat sâmbătă în Somalia pentru a elibera un agent al serviciilor secrete franceze, deţinut de mai mult de trei ani de islamişti, a afirmat preşedintele Barack Obama într-o scrisoare adresată Congresului, transmit agenţiile AFP şi Associated Press.

“Forţele americane au furnizat un sprijin tehnic limitat trupelor franceze în această operaţiune, dar nu au participat direct la asaltul împotriva taberei unde cetăţeanul francez era deţinut”, scrie preşedintele în respectivul document. “Un avion de luptă american a intrat pentru scurt timp în spaţiul aerian somalez pentru a sprijini operaţiunea de salvare, în cazul în care ar fi fost necesar”, mai precizează liderul de la Casa Albă, menţionând că “aparatul nu a folosit armamentul în timpul acestei operaţiuni”.

“Am ordonat forţelor americane să sprijine operaţiunea de salvare pentru a promova interesele securităţii naţionale americane”, mai afirmă Obama în scrisoare.

Tentativa eşuată de sâmbătă a unui comando francez de a elibera un conaţional deţinut de gruparea Shebab, conectată la al-Qaeda, s-a soldat cu moartea a cel puţin opt civili, potrivit martorilor, şi a 17 “terorişti”, potrivit guvernului de la Paris. De asemenea, un soldat francez şi-a pierdut viaţa şi un altul este dat dispărut. Soarta agentului francez, prezentat cu pseudonimul Denis Allex, rămâne învăluită în mister, oficiali francezi susţinând că şi acesta a fost ucis.

Ministrul francez al Apărării, Jean-Yves Le Drian, a recunoscut sâmbătă că rezistenţa islamiştilor din Somalia a fost subestimată.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639867-12-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE