2024-04-19 22:27

SCANDAL. Aviz negativ al CSM privind desființarea Secției speciale

 |  19:53
SCANDAL. Aviz negativ al CSM privind desființarea Secției speciale

La capătul a multor ore de discuții aprinse, Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat aviz negativ joi pe proiectul de desființare a controversatei Secții de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Avizul CSM, care are caracter consultativ a fost dat la finalul unei şedinţe care a început în jurul orei 11:00 și în care au fost dezbateri intense şi schimburi de replici îmtre cei prezenţi şi ministrul Justiţiei, Stelian Ion. Judecătoarele Lia Savonea și Gabriela Baltag l-au acuzat pe ministrul Justiției că vrea să subordoneze politic justiția. "Luați mâna de pe noi, domnule ministru, și luați mâna de pe SIIJ", a spus Baltag.

Au fost înregistrate 11 voturi împotriva proiectului de şi 8 în favoarea acestuia.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a discutat joi raportul de activitate al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie şi avizarea proiectului de lege privind desfiinţarea acestei secţii. În urmă cu o lună, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, declara că este posibil ca în luna martie să fie desfiinţată Secţia specială.

În 4 ianuarie, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, declara că este posibil ca în luna martie să fie desfiinţată Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie, spunând că urma să solicite ca la prima şedinţă a CSM să fie pus pe ordinea de zi proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-11



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE