2021-04-20 19:53

Mariana Ioniță, CNAIR: "Nevoia de infrastructură în Moldova este vitală". Ce autostrăzi sunt pregătite

 |  09:16
Mariana Ioniță, CNAIR: "Nevoia de infrastructură în Moldova este vitală". Ce autostrăzi sunt pregătite

Toate proiectele mari de dezvoltare a infrastructurii pe regiunea Moldovei - Autostrada Unirii, Autostrada Braşov-Bacău şi Drumul Expres Ploieşti-Siret - au fost analizate, ieri după-amiaza, in cadrul unei dezbateri la care au participat Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene, Costel Alexe, Ministrul Mediului, Mariana Ioniță, Directorul General al CNAIR, primari și reprezentanți ai primăriilor din județele Moldovei, precum și specialiști în infrastructura rutieră din cadrul Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

Lucian Bode a menţionat că este extrem de important ca Moldova să fie legată prin autostrăzi de Transilvania şi de Muntenia, pentru a avea o dezvoltare unitară la nivelul tuturor regiunilor ţării.

“Vreau să abordăm discuțiile referitoare la dezvoltarea infrastructurii rutiere la nivelul întregii țări fără tușă politică. Toate șantierele, din toate regiunile țării sunt importante, dar ne-am întâlnit astăzi aici să punem accent pe cele din Moldova. Fie că vorbim de A7, A8, sau A13, trebuie să înțelegem că nu există o concurență între aceste proiecte și toate sunt la fel de importante pentru dezvoltarea acestei regiuni. Sper ca împreună să găsim soluții și să fim o echipă pentru ca aceste proiecte să devină realitate într-un timp cât mai scurt.”, a declarat Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor. 

La rândul său, Marcel Boloș, Ministrul Fondurilor Europene, a precizat că Guvernul Orban pune la dispoziție 13 miliarde de euro pentru dezvoltarea regională și că s-au flexibilizat mecanismele de accesare a fondurilor europene pentru proiectele de dezvoltare, astfel încât acum proiectele cu finanțare europeană pot fi implementate mai ușor. De asemenea, Marcel Boloș a pus accent pe faptul că Moldova are nevoie de astfel de proiecte, în special pentru dezvoltarea infrastructurii de transport.

Costel Alexe, Ministrul Mediului, a reiterat faptul că fondurile europene și bugetare disponibile, trebuie folosite din plin de pentru reducerea decalajului Est – Vest, existent în acest moment. 

Potrivit Marianei Ioniță, Directorul General al CNAIR, “coloana vertebrală a oricărei economii este infrastructura rutieră". 

"Trebuie o continuitate a proiectelor și aceasta este posibilă printr-un continuu dialog cu autoritățile locale, astfel încât să reușim să dezvoltăm proiectele de infrastructură într-un ritm cât mai rapid. La nivelul companiei am format o echipă de profesioniști care să pregătească proiecte mature, care odată demarate să fie realizate fără alte obstacole. Așa cum am mai spus, dezvoltarea proiectelor de infrastructură din această zonă a țării reprezintă un punct sensibil pentru mine și sper ca împreună să reușim să dezvoltăm proiectele pe care cetățenii și le doresc cu ardoare. Nevoia de infrastructură în Moldova este vitală.”

Lucian Bode a mai semnalat că Biharia-Borş, 6 kilometri, va fi finalizat în iulie, iar varianta ocolitoare Bacău are 17 km în regim de autostradă într-un progres fizic de peste70-80%, care pot fi daţi în trafic.

Proiectele mari de dezvoltare a infrastructurii pe regiunea Moldovei sunt: "Autostrada Unirii, Autostrada Braşov-Bacău, pentru care am semnat contractul săptămâna trecută pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, respectiv Drumul Expres Ploieşti - Siret", a afirmat Bode


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-05-27Parerea ta...

CUCUDURU
27 Mai 2020

Lele Marioara, esti in stare sa ii cheltui? Santem deja in Iunie 2020. Ai facuta un calcul ce valori trebuie realizate lunar si pe ce contracte ? De vorbe ne-am saturat. Se numeste cash - flow, stii ce inseamna sper. si acesta nu vine din vorbe ci din lucrari executate. Vorbesti prostii iar cei din jurul tau te prostec pentru ca au pe cine. Tu mai ai maxim 5 luni 5 luni si jumatate sa cheltui bugetul alocat si sigur domnule Misistru garantez ca nu poate. Se numeste cumparare de timp exact ce au facut si toti Directori General din partidul din care provine Lelea Marioara. Atentie domnule Ministru s-ar putea sa aveti o surpriza neplacuta si performanta din acest ani in km de autostrada sa tind aputin peste 0 cu tot bugetul alocat. ATENTIE.
DASCALU FLORIN
27 Mai 2020

Pune ți ma pe mine director general și cheltui eu tot .. fac jumi -juma cu toți care tre sa încaseze de la cnair , ca doar eu am semnătura pentru plăti data de lele Mariana
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE