2022-01-21 00:52

Atenție, șoferi! Meteorologii anunță Cod Galben de polei: Care sunt cele mai afectate zone

 |  09:43
Atenție, șoferi! Meteorologii anunță Cod Galben de polei: Care sunt cele mai afectate zone

Iarna și-a intrat în drepturi la munte, unde a nins abundent și s-a depus un strat consistent de zăpadă. Miercuri dimineață sunt în vigoare trei coduri galben de polei pentru estul și sud Moldovei, care este posibil să fie prelungite în orele următoare.

Meteorologii au emis miercuri dimineaţa atenţionări nowcasting Cod galben de vânt puternic în zone din judeţele Constanţa, Tulcea şi Mehedinţi şi de ploaie slabă şi polei în cinci judeţe din regiunea Moldovei.

Până la ora 10:00, în zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea se vor semnala intensificări temporare ale vântului cu rafale de 55 - 65 km/h. Fenomene similare vor persista, până la ora 9:00, în zona joasă a judeţului Mehedinţi.

Tot până la ora 9:00, în judeţul Botoşani, respectiv în localităţile: Flămânzi, Ungureni, Albeşti, Truşeşti, Ştefăneşti, Coţuşca, Lunca, Rădăuţi-Prut, Copălău, Călăraşi, Avrămeni, Gorbăneşti, Manoleasa, Hlipiceni, Păltiniş, Vlăsineşti, Todireni, Mileanca, Prăjeni, Suliţa, Dângeni, Santa Mare, Ştiubieni, Drăguşeni, Durneşti, Dobârceni, Mihălăşeni, Blândeşti, Viişoara, Hăneşti, Săveni, Ripiceni, Româneşti, Mitoc, Adăşeni şi Răuşeni sunt prognozate ploi slabe şi depunere de polei.

Tot până la aceeaşi oră se află sub Cod galben de ploaie slabă şi polei judeţele Galaţi, Vrancea, Iaşi şi Vaslui.

 

Meteorologul Mihaela Raicu a precizat pentru Digi24 că vremea se răcește în jumătatea de nord a țării și că în Moldova temperaturile vor fi negative în timpul zilei. În vest, nord vest și centru temperaturile vor fi mai coborâte față de cele normale perioadei.

 

Vor fi înnorări în est, centru și sud, sub formă de ninsoare la munte, în nord-estul Moldovei și sud-estul Transilvaniei, dar și sub formă de lapoviță și ploaie în sudul Moldovei, ceea ce va favoriza poleiul.

Azi, maximele termice vor fi cuprinse între minus 3 grade Celsius în Moldova și 9 – 10 grade Celsius pe litoral. Minimele vor fi între minus 7 și 1 grad Celsius.

Joi dimineață va fi ceață cu depunere de chiciură.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-12-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE