2024-04-25 22:42

Atac cibernetic asupra Aeroportului Otopeni și amenințare cu bombă la bordul unui avion Tarom

 |  08:53
Atac cibernetic asupra Aeroportului Otopeni și amenințare cu bombă la bordul unui avion Tarom

În cursul nopții a fost declanșat un atac cibernetic împotriva aeroportului Otopeni, ceea ce a întârziat cursele TAROM pe direcțiile Cairo, Tel Aviv sau Aman, ne-au precizat surse din companie.

Cursa Tarom ce revenea de TelAviv a fost anunțată în aer de amenințare cu bomba la bord în timp ce zbura deasupra Turciei. Avionul a aterizat de urgență la Istanbul, unde a rămas peste noapte pasagerii fiind cazați cu echipajul la hotel.

Pasagerii vor fi aduși, astăzi, în România.

În cele din urmă, amenințarea cu bombă s-a dovedit a fi falsă.

La Otopeni s-a convocat o celulă de criză, iar reponsabilii încearcă să-și dea seama cum a fost străpuns sistemul.

UPDATE 24 Martie 2023 ora 8.27  - TAROM confirmă amenințarea cu bombă

Compania TAROM informează că din cauza unui avertisment referitor la existenta unei bombe la bord, aeronava care efectua cursa RO 154 Tel Aviv-București a aterizat de urgență pe Aeroportul din Istanbul la ora locală 03:30, în urma deciziei luate de către comandantul de zbor,care respectă procedurile standard pentru astfel de situații. La bord se aflau 88 pasageri.

Mentionam că verificările efectuate de către autoritățile abilitate s-au încheiat, iar alerta s-a dovedit a fi una falsă.

În prezent, pasagerilor li se acordă asistență la sol pe Aeroportul din Istanbul, iar aceștia urmează să decoleze în jurul orei locale 11:30 către București- destinația finală.

Regretăm disconfortul creat pasagerilor noștri și reiterăm faptul că prioritatea Companiei TAROM este siguranta si securitatea pasagerilor și a echipajelor sale.

UPDATE 24 Martie 2023 ora 8.23 - CNAB: a fost o oprire programată a sistemului

Reprezentanții Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB) susțin că site-ul Aeroportului Otopeni a fost oprit pentru efectuarea unor lucrări și că nu a fost vorba de un atac cibernetic.

„Nu a fost niciun atac cibernetic la aeroportul Henri Coandă. A fost o oprire programată, anunțată din timp, care a durat mult mai puțin decât se estimase (o oră în loc de patru)”, au transmis vineri dimineață reprezentanții CNAB.

Conform acestora, oprirea a fost necesară pentru înlocuirea unui echipament în proiectul de upgradare a data center.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE