2024-04-25 19:27

Arest la domiciliu pentru polițiștii care i-au aplicat lovituri cauzatoare de moarte bărbatului din Argeș

 |  17:51
Arest la domiciliu pentru polițiștii care i-au aplicat lovituri cauzatoare de moarte bărbatului din Argeș

Curtea de Apel Piteşti a înlocuit joi măsura arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu pentru cei doi polițiști cercetaţi penal pentru purtare abuzivă şi lovituri cauzatoare de moarte în cazul bărbatului care a decedat în timp ce era evacuat de pe o terasă.

Instanţa a admis contestaţiile celor doi inculpaţi aflaţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, desfiinţând în totalitate încheierea penală din data de 19 aprilie pronunţată de Tribunalul Argeş. "Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpaţilor Florea Ilie şi Drăghici Daniel-Petruţ cu măsura arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la 22.04.2021 până la 21.05.2021, inclusiv", se arată în încheierea de şedinţă.

Pe durata arestului la domiciliu, cei doi au o serie obligaţii, printre care să se prezinte în faţa organului de urmărire penală şi a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi şi să nu comunice între ei, cu membrii familiei victimei şi cu martorii.

Un bărbat de 63 de ani a intrat în stop cardio-respirator şi a decedat vinerea trecută în timp ce era evacuat de poliţişti de pe o terasă din municipiul Piteşti, unde izbucnise un incendiu.Moartea bărbatului a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică.

"Am constatat că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, iar ca mecanism generator a fost comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui", a declarat şeful Serviciului de Medicină Legală Argeş, doctorul Dan Manu, care a prezentat rezultatele preliminare ale autopsiei.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-22



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE