2024-04-23 22:49

Anunțul președintei Comisiei Europene despre SUMELE pentru fermierii români

 |  17:05
Anunțul președintei Comisiei Europene despre SUMELE pentru fermierii români

Comisia Europeană va reveni asupra sumelor alocate fermierilor români, după ce preşedintele Klaus Iohannis a prezentat situaţia dificilă în care se află aceştia. Promisiunea a fost făcută la Bruxelles de Ursula von der Leyen.

Şeful statului român criticase Comisia Europeană după ce a alocat ţării noastre doar 10 milioane de euro pentru despăgubirea fermierilor afectaţi de afluxul de cereale din Ucraina.

”Este important să ajutăm fermierii noştri din UE care suferă consecinţele de pe piaţă, pentru că multe grâne intră acum pe piaţa europeană, iar acest lucru a influenţat preţurile şi de aceea acele ţări din prima linie, care ajută coridoarele de solidaritate, să nu sufere dezavantaje. Ca prim pas am mobilizat peste 56 de milioane de euro din rezerva agricolă de urgenţă. Dar nu este suficient, lucru care a fost clar în această seară. De aceea sunt recunoscătoare României, care a depus o moţiune ce sugerează creşterea acestei sume pentru fermierii din statele aflate în prima linie” a declarat Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, conform TVR.

În marja Consiliului European, președintele României, Klaus Iohannis, a prezentat președintei Comisiei Europene situația dificilă în care se află fermierii români, care trebuie sprijiniți ca urmare a pierderilor suferite, spun surse oficiale.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE