2024-04-24 17:50

Anunțul ministrului Sănătății despre eventuale RESTRICȚII. Ce se întâmplă cu școlile

 |  20:56
Anunțul ministrului Sănătății despre eventuale RESTRICȚII. Ce se întâmplă cu școlile

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a anunțat că autoritățile române nu iau în calcul eventuale restricții în acest moment, criticând în același timp ușurința cu care s-au luat astfel de decizii în trecut, mai ales în privința școlilor.

"Eu nu sunt un om ipocrit. Întotdeauna am fost sincer și am fost direct în opinii și vreau să fiu și realist, să înțeleg dacă introduci o restricție, când o introduci, de ce o introduci şi mai ales dacă este aplicabilă.

Dacă produci efectul dorit și dacă consecințele introducerii unor restricții nu sunt dramatice pentru populația dintr-o țară sau pentru o grupă de populație, gândiți-vă la închiderea prelungită a școlilor.

Eu cred că a fost o dramă pentru copii din această țară, pentru că nu numai că nu au putut să dobândească cunoștințele necesare, dar ei au fost foarte mult afectați emoțional, dezvoltarea lor fizică și psihică a fost afectată și lucrul ăsta o să-l vedem în timp.

Nu am auzit pe nimeni să aibă o discuție, măcar o asumare a unor decizii care sigur la momentul acela poate au fost considerate potrivite, dar viața și exemplele din alte țări au demonstrat că n-au fost cele mai bune decizii.

N-am auzit această discuție și asta nu e o scuză. Eu cred că e o chestie de responsabilitate și de asumare și trebuie să fie o chestie naturală atunci când suntem în poziția de a decide pentru viețile concetățenilor noștri”, a declarat Alexandru Rafila la Antena3.

Ministrul a fost întrebat și despre posibilitatea ca anul școlar să se desfășoare normal:

"Este așteptarea noastră ca și autorități de sănătate publică. Sigur, aici lucrăm îndeaproape cu Ministerul Educației, e normal să fie așa.

Este bine că la conducerea Ministerului Educației este un om care a înțeles acest lucru și care nu este dispus să ia măsuri care să pună în pericol, cum vă spuneam, nu numai învățământul, ci și dezvoltarea copiilor.

Știți bine că noi am discutat și în valul al cincilea am propus o închiderea un temporară, pentru timp scurt, a unei școli sau a școlilor dintr-o anumită zonă, dintr-un anumit județ, când se depășea 75 % din numărul de paturi alocate.

Ori acum avem, de exemplu, 15-17 % suntem departe de un astfel de scenariu și nici atunci nu am ajuns în scenariul acesta care să facă necesară închidere a școlilor.

Ori la începutul pandemiei, când s-a luat acea decizie nefericită, erau 30 de cazuri pe zi în toată țara și am stat cu școlile închise câteva luni Nu, nu avem analiza vreo măsură restrictivă” a precizat Rafila.

"Nu, nu avem în analiză vreo măsură restrictivă", a ținut să puncteze ministrul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-08-02

In legatura cu acest articol...

Noi drepturi pentru angajații cu copii, în toate țările UE

Premierul Ciucă promite că EDUCAȚIA va primi 15% din buget până în 2027

S-a DUBLAT numărul cazurilor COVID. 38 de oameni au murit

Iohannis: Stigmatizarea și discriminarea minorităților trebuie dur sancționate de fiecare dintre noi




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE