2024-04-19 21:48

Anunț de ultimă oră al președintelui Iohannis: ”Pregătiți copiii pentru ȘCOALĂ!”

 |  17:08
Anunț de ultimă oră al președintelui Iohannis: ”Pregătiți copiii pentru ȘCOALĂ!”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat deschiderea tuturor școlilor, cu excepția localităților care se află în carantină. Șeful statului a detaliat și scenariile prin care elevii se întorc în bănci, conform ratei de pozitivare din fiecare localitate.

”Tocmai am finalizat o intalnire cu primul ministru, ministrul educației, cel de la sanatate si alti experți si consilieri de la Administrația Prezidentiala. Am discutat o tema care este extrem de importanta pentru milioane de romani: ce se va intampla cu scolile din Romania incepand de saptamana viitoare, cand incepe semenstrul doi.

Am inceput cu o analiza a contextului pandemic si pot sa va spun cateva lucruri foarte clare. Nu, nu am scapat de pandemie, este nevoie sa fim responsabili, masca, distanta, sa respectam masuri in vigoare. Dar, putem sa constatam ca in ultimele saptamanii incidenta bolii s-a redus un pic, avem ceva mai putin persoane la ATI, avem ceva mai putine persoane care se interneaza in spital in fiecare zi, deci, cum spun expertii, trendul este descendent. Evident, nu suntem singuri in Europa si ne-am uitat in jur sa vedem ce fac altii in acest context. Putem sa constatam ca marea majoritate deschid scolile sau vor fi deschise progresiv in urmat saptamani, sunt doar 3 state care nu deschid scolile.

In consecinta, in unanimitate, am decis urmatoarele lucruri: incepand de luni, cand incepe semestrul 2, majoritatea copiilor merg fizic la scoala. Evident, trebuie sa tinem cont de ce se intampla in fiecare localitate, si pt fiecare scoala trebuie luate masuri foarte stricte, ne dorim conditii sigure si pentru copii si dascali.

In consecinta in localitatile in care sunt putine cazuri, scenariul verde, toti copii merg fizic la scoala, gradinita, ciclul primar, gimnaziu, liceu.

In localitățile cu ceva mai multe cazuri, scenariul galben, copiii merg la gradiniță, clasele 1-4 merg fizic la scoala, doar cei din clasa 8, din liceu, tinerii din clasa 12 care se pregatesc de Bac.

In localitățile cu multe cazuri, scenariul rosu, merg fizic doar cei de la gradi si clasele 1-4, restul online.

In localitățile unde incidenta e mare, care intra in carantina, toata lumea sta acasa.

Sigur, mai sunt multe detalii de clarificat, cum se verifica daca un copil e bolnav, ce se fac in acel caz, la cate cazuri de imbolnavire inchide socala, toate acestea vor fi rapid clarificate printr-un ordin de ministru comun al min Educatiei si Min Sanatatii pregatit astazi si maine si dat apoi publicitatii.

In consecinta, pregatiti copiii pentru scoala!” a transmis președintele Klaus Iohannis.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-03

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

PSD îl cheamă pe ministrul Vlad Voiculescu la RAPORT în Parlament

ULTIMA ORĂ. Școlile se redeschid din 8 februarie pe baza celor TREI scenarii




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE