2020-12-05 19:29

Anunț de interes pentru agricultori: Ce se întâmplă cu programul Tomata?

 |  12:07
Anunț de interes pentru agricultori: Ce se întâmplă cu programul Tomata?

În ședința de Guvern de joi, a fost adoptată o hotărâre care modifică Hotărârea de Guvern privind aprobarea Schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susținere a produsului tomate în spații protejate pentru anul 2020”, anunță Ministerul Agriculturii.

În primăvara acestui an, potrivit caracterizării agrometeorologice emisă de ANM, au fost temperaturi deosebit de scăzute pentru această perioadă a anului, situație care a afectat cultura de tomate în spații protejate, potrivit Mediafax.ro.

„Din cauza faptului că numeroși fermierii înscriși în program nu au reușit să valorifice producția de tomate pentru a fi eligibili, s-a decis necesitatea extinderii perioadei de valorificare a tomatelor de la 15 iunie inclusiv până la 1 iulie inclusiv”, conform sursei citate.

De asemenea, se va corela termenul de valorificare cu celelalte termene prevăzute de actul normativ, respectiv termenul de depunere a documentelor justificative și de întocmire de către DAJ a situației centralizatoare cu sumele reprezentând ajutor de minimis.

Astfel, actul normativ aprobat joi prevede: valorificarea producției până la data de 1 iulie inclusiv; depunerea la DAJ a documentelor justificative care atestă valorificarea producției și copia Registrului de evidență a tratamentelor cu produse de protecția plantelor, până la data de 15 iulie inclusiv; întocmirea de către DAJ și transmiterea situației centralizatoare a sumelor reprezentând ajutor de minimis la MADR, până la data de 31 iulie 2020.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE