2022-01-16 12:26

ANM, Prognoză meteo: Cum se schimbă vremea la începutul săptămânii?

 |  10:05
ANM, Prognoză meteo: Cum se schimbă vremea la începutul săptămânii?

Vremea va fi răcoroasă la începutul săptămânii în regiunile vestice şi nord-vestice, iar în rest temperaturile vor fi apropiate de cele specifice în a doua decadă a lunii mai. Ploile şi grindina nu vor lipsi din peisaj.

Luni, 17 mai, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), instabilitatea atmosferică se va manifesta mai ales în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice în vestul, centrul şi nordul ţării, în zonele montane şi submontane şi pe alocuri în restul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 15 l/mp şi izolat, cu precădere la munte şi în nord-vest, 20…25 l/mp şi vor fi condiţii de grindină. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări locale, în special asociat averselor. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 26 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 6 şi 16 grade.

În Bucureşti, valorile termice, mai ridicate decât în ziua precedentă, se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales seara şi la începutul nopţii când vor fi posibile averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 25…26 de grade, iar cea minimă de 12…14 grade.

Marţi, vremea va fi răcoroasă în vest, nord-vest şi centru, iar în restul teritoriului valorile termice, deşi în scădere uşoară, vor fi apropiate de cele normale ale perioadei. În nord-vestul şi în centrul ţării şi în zonele montane şi submontane instabilitatea atmosferică se va manifesta în special în a doua parte a zilei şi la începutul nopţii prin înnorări temporar accentuate, averse şi descărcări electrice; pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate şi vor fi condiţii de grindină. În restul teritoriului cerul va fi parţial noros, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în majoritatea zonelor, mai susţinute şi cu viteze mai mari la munte şi în Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 25 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 5 şi 15 grade.

În Capitală, conform ANM, valorile termice, deşi în scădere uşoară, vor fi apropiate de cele normale pentru această dată. Cerul va fi parţial noros, dar probabilitatea pentru averse va fi redusă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe parcursul zilei. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade, iar cea minimă de 9…12 grade.   Ploi abundente la finalul lunii Vremea se menţine rece la final de luna mai, când precipitaţiile vor fi excedentare. În iunie, la începutul verii, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, se arată în prognoza ANM petnru următoarele 4 săptămâni.

Prognoza meteo în săptămâna 17.05.2021 – 24.05.2021

Valorile termice vor fi în general mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, mai ales în regiunile intracarpatice, unde abaterea termică negativă va fi mai pronunţată. Regimul pluviometric va fi în general excedentar în regiunile intracarpatice şi în zonele montane aferente, precum şi în extremitatea de est a ţării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, posibil uşor deficitar în sud-vest.

Prognoza meteo în săptămâna 24.05.2021 – 31.05.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile. Cantităţile de precipitaţii vor fi local deficitare în regiunile centrale, montane, sudice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Prognoza meteo în săptămâna 31.05.2021 – 07.06.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile vestice, nord-vestice şi local în zonele montane, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această săptămână.

Prognoza meteo în săptămâna 07.06.2021 – 14.06.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare, în cea mai mare parte a ţării.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE