2024-04-24 16:06

ANM avertizează: Temperaturile vor ajunge sub limita normală

 |  11:00
ANM avertizează: Temperaturile vor ajunge sub limita normală

Ziua de vineri ne-aduce vreme mult mai rece decât ar fi normal, mai cu seama în sudul și în estul țării. Ploile apar în jumătatea sudică; în timp ce în nord și prin centru, se arată trecător soarele. În zona montană înaltă se anunță lapoviță și un vânt destul de insistent. Vântul continuă să agite atmosfera și în ținuturile sudice, iar maximele pleacă de la 9 grade în depresiuni și ating cu greu 17 grade în nord-vest.

În Dobrogea și Bărăgan vremea o să fie azi tare neplăcută, cer noros și ploi frecvente. Temperaturile scad ușor, iar vântul va avea intensificări și va spori senzația de frig. Se răcește și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei. Atmosfera se menține închisă însă ploile pot să apară doar sporadic iar maximele se opresc pe la 14 grade. În nordul Moldovei și în Bucovina, se arată soarele însă vremea va fi rece. Maximele termice se vor situa între 11 și 13 grade, informează STIRILEPROTV.RO.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, se anunță vreme bună cu cer variabil și temperaturi în scădere ușoară.

În ținuturile vestice, vedem soarele doar în Crișana, dar în rest vor fi înnorări și ploi mai ales în zona Banatului. Ieri la Timișoara au fost 18 grade însă astăzi se răcește și vor fi cel mult 14 grade.

În Transilvania este frig acum dimineață, e posibil sa apara și puțină ceață, mai ales în depresiuni. Amiază ne-aduce înnorări cam peste tot, câteva ploi în vestul provinciei și temperaturi în scădere ușoară.

În Oltenia se anunță atmosferă închisă și ploi cam peste tot. Vântul va avea intensificări, iar temperaturile nu trec de 12 grade.

Vreme va fi închisă și în sudul țării, plouă din loc în loc și vântul se întețește pe parcursul zilei.

În București, vineri avem vreme tare neplăcută, cer acoperit, vânt intens și ploi slabe, mai ales în orele serii. Se răcește și maxima se oprește pe la 12 grade.

Și la munte va fi foarte frig pentru acest moment al anului. O să plouă în masivele sudice, iar la altitudini de peste 1500 de metri o să fie lapoviță. În plus, vântul va suflă destul de tare pe crește.

Vremea în următoarele zile

În București, sâmbătă rămânem cu atmosfera închisă și o să mai picure la începutul zilei. Se mai simte puțin și vântul. Vor fi cel mult 13 grade pe la prânz, iar mâine-noapte se vor înregistra 4...5 grade. Vreme foarte rece avem și duminică, înnorări persistente, condiții de ploaie slabă și o maximă de 13...14 grade. Ziua de luni ne-aduce vreme tare neplăcută, temperaturi modeste, mai multe reprize de ploaie și un vânt destul de insistent. Vor fi în jur de 13 grade pe la amiază și 5...6 grade în noaptea următoare.

La munte, și sâmbătă avem o zi foarte rece, dar precipitațiile apar în masivele din vestul și sud-vestul țării. Vorbim mai mult despre lapoviță, însă în zona înalta din vestul Meridionalilor domină ninsorile. Duminică frigul persistă, iar lapovița apare în cea mai mare parte a zonei montane. Sunt anunțate cantități mai însemnate de apă și un vânt intens, care pe crește va depăși viteze de 60...65 km/h. Luni, tot vreme rea, cer acoperit și precipitații destul de consistente. Vor fi ninsori la peste 1.600 de metri altitudine și lapoviță mai jos, iar vântul va suflă mai tare în zona Carpaților Meridionali. Regimul termic lasă în continuare mult de dorit.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE