2024-04-19 18:08

Anchetă demarată după incendiul de la Spitalul de Copii Iași. Care este principala pistă?

 |  12:27
Anchetă demarată după incendiul de la Spitalul de Copii Iași. Care este principala pistă?

Incendiul de la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași ar fi izbucnit din cauza instalației electrice suprasolicitate. Aceasta este principala pistă în ancheta care trebuie să stabilească de ce a luat foc un cabinet medical din aproprierea secției ATI.

Marți seară, un incendiu a izbucnit la un cabinet medical de la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din Iași. 31 de persoane au fost evacuate: copii internați, unul dintre ei intubat, părinți care se aflau cu ei, dar și cadre medicale.

În cabinet era doar mobilier, nu erau echipamente medicale, de aici suspiciunea că focul ar fi izbucnit din cauza instalației electrice.

Pompierii analizează dacă este necesar să trimită probe experților de la Institutul din Petroșani.

"Colegii au simțit fum, au evacuat pacienții, s-a sunat la 112, a fost chemat electricianul, s-au întrerupt curentul electric, gazele medicinale. Protocolul, fetele asta știu să facă. Noi am făcut din ianuarie instruire cu cei de la ISU. A fost o mobilizare extraordinară", a declarat miercuri Alina Belu, managerul spitalului.

La rândul lui, Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, a spus că și la acest spital, ca și în altele din județ, "e clar că sunt nereguli".

"Practic și aici, în secția în care a izbucnit incendiul, practic suntem ca la Lețcani, nu știm pe unde practic este instalația electrică", a spus Alexe.

El a precizat că instalația este din 1970, de când a fost dat în folosință acest spital.

Spitalul este în reabilitare de doi ani. Zona unde a luat foc cabinetul nu intrase încă în reabilitare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE