2024-04-20 10:25

ANCHETĂ de proporții la medicii din Prahova. Certificate false și vaccinări fictive

 |  17:25
ANCHETĂ de proporții la medicii din Prahova. Certificate false și vaccinări fictive

Un centru de vaccinare din Prahova şi patru cabinete de medici de familie se află în centrul unei anchete de proporţii.

Dosarul vizează vaccinări fictive anti-covid şi eliberarea de certificare de vaccinare false. 17 percheziţii au avut loc în întreg judeţul iar 35 de persoane au fost duse la audieri: printre acestea medici, asistente dar şi pacienţi.

Acuzaţiile ce li se aduc sunt de luare şi dare de mită, trafic de influenţă, fals informatic şi uz de de fals.

Anchetatorii vorbesc de o adevărată reţea de traficanţi de certificate de vaccinare formată în jurul localităţii Valea Călugăreasca.

”Activitatea vizează un centru de vaccinare şi patru cabinete medicale individuale, printre persoanele implicate fiind şi personal medical din cadrul acestor unităţi. Faptele urmărite penal sunt de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, fals informatic şi uz de fals”, a declarat Maria Magdalena Rădulescu, Purtătorul de cuvânt al IJP Prahova, conform Protv. 

Unul dintre cabinetele medicale la care au descins oamenii legii se află în satul Racheri. Aici locuiesc mai multe persoane despre care anchetatoii bănuiesc că au plătit între 200 şi 1000 de lei ca să obţină certificatul de vaccinare fără să se imunizeze. I-ar fi ajutat chiar asistenta din sat.

Anchetatorii spun că, până în acest moment, au reuşit să identifice 80 de certificate de vaccinare eliberate fără ca deţinătorii să fi fost imunizaţi cu serul anti-coronavirus.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE