2024-04-24 02:57

ANAT solicită deschiderea turismului de la 14 mai

 |  10:00
ANAT solicită deschiderea turismului de la 14 mai

România ar trebui să adopte modelul grec de redeschidere a turismului și are nevoie de o acțiune începută în forță acum, susține ANAT. Turismul grecesc se deschide pe 14 mai.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) salută inițiativa Greciei și consideră că aceasta ar trebui să constituie un model pentru România, unde se pot crea protocoale specializate pentru fiecare activitate și pot fi instruiți mii de angajați, sub responsabilitatea Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, în cooperare cu alte ministere și instituții de stat și cu reprezentanții sectorului privat, conform Mediafax.

„România ar trebui să urmeze exemplul Greciei, prin acțiuni concrete, prin predictibilitate dar și prin promovare, care trebuie începută în forță de pe acum, pentru a avea asigurat un viitor bun pentru turismul de incoming. Doar astfel putem crea premisele relansării turismului. Turismul reprezintă o industrie de interes național, iar incoming-ul înseamnă export de servicii. Vorbim chiar de o formă de export simplă, nepoluantă – turiștii străini vin la noi în țară. Noi trebuie doar să ne promovăm eficient și să pregătim produsul turistic, nefiind nevoiți să transportăm nimic peste hotare. Din păcate, de multe ori statul român uită că exportul în general reprezintă cea mai eficientă cale de a aduce bani în țară”, subliniază Dumitru Luca, președintele ANAT.

Alin Burcea, vicepreședinte ANAT, consideră că „deschiderea turistică Greciei constituie un semnal excelent pentru outgoing, această țară reprezentând de foarte mult timp una dintre principalele destinații turistice tradiționale ale României. Pe de altă parte, toate formele de turism se interconectează, inclusiv outgoing-ul și incoming-ul. O legătură între două țări poate asigura o circulație reciprocă a turiștilor. De câțiva ani, și România a început să devină o destinație turistică interesantă pentru greci, țara noastră fiind complementară Greciei din multe puncte de vedere. Sper ca guvernanții noștri să ia un exemplu de la prietenii noștri greci și să aplice aceleași măsuri. Nu avem nimic de pierdut, dimpotrivă, doar de câștigat”.

Ministrul elen al Turismului, Haris Theocharis, a anunțat că turismul grecesc se deschide pe 14 mai.

Theocharis a stabilit data de 14 mai ca dată pentru începutul oficial al sezonului turistic 2021 în Grecia. În același timp, a dezvăluit și sloganul central al noii campanii promoționale pentru turismul grecesc, „All You want is Greece” („Tot ce vrei este Grecia”).

Va fi permis accesul celor care înaintea călătoriei fie au fost vaccinați, fie au dobândit anticorpi în urma unei infecţii cu noul coronavirus sau vor prezenta un rezultat negativ al unui test pentru COVID-19 recent efectuat. Toți turiștii pot fi supuși unor teste aleatorii, în același mod ca anul trecut. Cu toate acestea, o diferență semnificativă față de anul trecut sunt „testele rapide”, datorită cărora carantina, pentru cazurile pozitive, va fi instituită imediat, fără timpul de așteptare de 24 de ore din 2020. Costul spitalizării sau orice altă acțiune necesară, care vizează protejarea sănătății turiștilor, a profesioniștilor și a cetățenilor, va fi suportat de statul grec.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-12



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE