2020-10-20 06:06

Ample percheziţii DIICOT într-un dosar de infracţiuni cu jocuri de noroc. Prejudiciul - 5 milioane euro

 |  13:02
Ample percheziţii DIICOT într-un dosar de infracţiuni cu jocuri de noroc. Prejudiciul - 5 milioane euro

Procurorii DIICOT au efectuat ample percheziții pe raza județelor Sălaj și Maramureș, în cadrul unei acțiuni care a vizat destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în infracţiuni informatice și economice în domeniul jocurilor de noroc. Prejudiciul produs în acest caz se ridică la aproximativ 5 milioane euro.

DIICOT a precizat, într-un comunicat de presă, că „începând cu anul 2012, 13 persoane, în calitate de administratori, asociați și angajați ai SC Game Electronic SRL, SC Electro DSL SRL și SC Est Card Electronic SRL, SC Est Inter Com SRL și SC Est Credit SRL, ce au ca obiect principal activități de jocuri de noroc și pariuri, precum și alte 52 persoane în calitate de asociați sau administratori în fapt sau în drept ai mai multor societăți comerciale care dețin diferite baruri sau locații în care se află mai multe aparate de jocuri de noroc de tip slot — machine au constituit și au aderat la un grup infracțional organizat în vederea săvârșirii unor infracțiuni informatice și economice”.

Anchetatorii susţin că „o parte a membrilor grupului au accesat, fără drept, cu concursul administratorilor barurilor sau localurilor, sistemele informatice (aparate jocuri de noroc de tip slot — machine) instalate în aceste locații situate pe raza județelor Sălaj și Maramureș, prin folosirea de chei speciale care permiteau modificarea paginii principale, în funcție de care aparatul de jocuri electronice calcula algoritmul care setează procentul de câștig raportat la sumele de bani introduse în aparat și înregistrate de contorul mecanic”.

DIICOT a precizat că „suspectul D. S. L. și Remus Claudiu Paneș sunt asociați ai SC Electro DSL SRL, care deține în administrare 192 aparate de tip slot-machine pe raza județelor Sălaj și Bistrița-Năsăud, iar Radu Ovidiu Ciascai este asociat împreună cu suspectul D. S. L. în cadrul SC Game Electronics SRL, care deține în administrare 56 de aparate de tip slot — machine pe raza județelor Sălaj și Maramureș”.

Potrivit sursei citate, D. S. L. și inculpații Radu Ovidiu Ciascai și Remus Claudiu Paneș au obținut sume importante de bani din exploatarea vulnerabilităților sistemelor de înregistrare a sistemelor de joc și neînregistrarea parțială a veniturilor în documentele financiar-contabile, profiturile ilicite obținute fiind utilizate pentru achiziționarea unor bunuri mobile și imobile.

„Pentru a nu apărea în evidența contabilă sumele de bani jucate la aparat prin folosirea altor dispozitive, se modifica contorul mecanic al aparatului, realizându-se o diferență de aproximativ 1.000 de lei între sumele de bani jucate și cele câștigate de clienți, deși aceste sume nu erau eliberate în realitate”, precizează DIICOT.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare a fost găsită și ridicată cantitatea de 25,830 kg de aur, 2.291.489 de lei, 291.545 de euro, 3.596 de lire sterline, 415 dolari, documente contabile, 30 de calculatoare și laptopuri, 40 memory-stick-uri, precum și un seif în care se găseau alte câteva sute de mii de euro.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 5.000.000 de euro. Procurorii DIICOT au dispus reţinerea a şapte persoane, care vor fi prezentate instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-10-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE